AK Partili Meclis Üyeleri’nin oyları ile Düzce Belediye Meclisinden geçen su zammının yankıları devam ediyor. Su zammı ile ilgili Öncü Haber Mikrofonlarına konuşan Düzce Belediye Meclis Üyesi Hasan Günden, zam oranının diğer çevre iller bazında daha ucuz olduğunu ve Düzce Belediyesinin maliyetlerini zamla birlikte ancak karşıladığını söylemişti.

Öncü Haber’de yayımlanan haber üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Ender Çakar ise, AK Partili Hasan Günden’i yalancılıkla suçlamıştı.

Bunun üzerine Öncü Haber’e konuşan Hasan Günden, Ender Çakar’ın açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Günden,  “Meclis toplantımızdan sonra su ücretleri ile ilgili Ak Parti grubunun konuyu değerlendirme şekli ve zam ile ilgili görüşlerini izah etmek açısından bir açıklamada bulunmuştum. Açıklamamın giriş cümlesinde de genel olarak muhalefetin bu tür zam taleplerine sıcak bakmadığını, zammın miktarı ne olursa olsun %5 de olsa %10 da olsa  zamdan yana geçerli oy kullanmayacaklarını, hiçbir parti grubunu hedef almadan, kimseyi kastetmeden, hiçbir art niyet, kötü niyet gözetmeden söylemiş ve muhalefetin yerinde olsam benin de aynı şekilde davranacağımı beyan etmiş, genel bir tasvir de bulunmuştum. Bu beyanım üzerine Düzce Belediye Meclisi İyi Parti grup başkanvekili Ender Çakar kendi üzerine, kendi partisi üzerine alınmış ve bir açıklamada bulunmuş, beni “yalan” söylemekle itham etmiş. Bu kabul edilir bir tarz değildir. Kendisini bu ifadesinden dolayı kınıyorum” diye konuştu.

“Tek muhalefet kendisini zannediyor”

“Aslı ve mesnetti olan ifadelerime “asılsız ve mesnetsiz” ifadeler kullanmasını tekrar kınıyor ve kendisine iade ediyorum” diyen Günden, şu şekilde konuştu:

“Konuya onun bakış açısından baksak bile, yani ben bu ifadeyi Belediye Meclis’imizde görüştüğümüz su zammı İçin bile söylediğimi farzetsek bile, sen muhalefet olarak mecliste tekmisin ki kendi üzerine , kendi partin üzerine alınıp söylediğime “yalan” diyorsun. Mesela MHP grubu hem plan bütçe komisyonunda  hem meclis toplantısında su zammının sıfır olmasını sıfırın üzerindeki tüm oranlara red vereceklerini, CHP meclis üyesi sayın Kudret Taş’ da Meclis toplantısı sırasında söz alarak oran belirtmeksizin zamma karşı olduklarını beyan etmişlerdir. Kayıtlarda tutanaklarda vardır. Genel manada  söylediğim bir ifadeyi, meclis görüşmelerimizde de aynen karşılığı olan bir ifadeyi, muhalefet denince sadece tek kendisi varmış gibi kendi üzerine alınarak “asılsız ve mesnetsiz diyerek”  aslı ve mesneti olan ifadelerime “asılsız ve mesnetsiz” ifadeler kullanmasını tekrar kınıyor ve kendisine iade ediyorum.”

Haber: Savaş ARI