Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partileri, merkez belediye başkan aday adayları konusunda sessizliklerini korurlarken, iktidar partisinde Düzce Belediye Başkanlığı için hızlı bir seçim sürecinin geçirileceği şimdiden kesinleşti. Bir dönem daha belediye başkanlığına aday adaylığını koyan Belediye başkanı İsmail Bayram’ın yanı sıra kulislerde birçok aday ismi geçiyor. Aday adayı bolluğu yaşanan Düzce belediye başkanlığı için sürpriz bir isim daha çıktı.

 

Gölyaka’ da Mali Müşavirlik yapmakta iken, 1999 yılında Fazilet Partisinden ve daha sonra 2004 ve 2009 yıllarında ise AK Partiden Gölyaka Belediye Başkanı seçilen Nihat Çelik; merkez belediyeye oynadığı öğrenildi.

 

Gölyaka 3 dönem belediye başkanlığı yapan Çelik, daha önce kesin bir dille tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

 

Özlem Yavuz’la haftaya Bakış programına katılan Çelik Üçüncü dönem aday olmayacağını yineleyerek“ Benim görüşüm bir belediye başkanın 3. Dönem görev yaptıktan sonra aday olmaması yönünde.” Demiş ve bu kararının da örnek olmasını istediğini ifade etmişti.

 

İlçe belediye başkanlığına sıcak bakmayan Çelik’in Düzce belediye başkanlığına aday olacağı öğrenildi. Sessiz sedasız çalışmalarını yürüten Çelik’in teşkilattan destek gelmesi halinde adaylığını koyacak.

 

Yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olacaklar, 1 Ekim - 1 Kasım arasında partiye başvurması gerekiyor. AK Parti'nin de yerel seçimlere ilişkin temayül yoklamalarını ve anket çalışmalarını kasım ayında tamamlaması öngörülüyor.

 

Haber; S.KAŞKIR