Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yeni toplu ulaşım sistemi üzerinden Düzce Belediyesini hedef aldı.

Düzce Belediyesinin şehir içi toplu taşıma hizmetlerini küçük minibüslerle vermesinin halk nazarında eziyete dönüştüğünü ileri süren Mertol, “Düzce’nin ulaşım sorununu çözmek için yapılan yeni bir uygulamayla yıllarca büyük otobüslerle yapılan şehir içi ulaşımı maalesef ki küçük minibüslerle yapılmaya başlandı. İyisiyle kötüsüyle artık biz işin başından bu yana, bu uygulamanın Düzce’de ciddi manada sıkıntılar getireceğini söylemiştik ama maalesef ki dinleyen olmadı. Bu sıkıntılar şu an devam ediyor. Birde pandemiyle, koronayla üst üste geldiğinde vatandaş 20 dakika belediye arabası yerine kurulan minibüsleri bekliyor, araba geliyor ki araba dolu. Peşinden tekrar bir araba gelmesi için yine bir o kadar daha beklemek zorunda kalıyor” diye konuştu.

“Şoförler zor şartlar altında görev yapıyor”

Toplu taşıma hizmeti veren minibüs şoförlerinin de zor şartlarda görev yaptığını belirten Mertol, minibüsleri yetkili merciler tarafından denetlenip denetlenmediğini sordu. Mertol, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tabii ki bu süreçte, bu araçlarda şoförler daha önce şehir içi ulaşımda şoförlük yapmamız arkadaşlardan mütevellit bunlarla yapmış olduğumuz görüşmelerde birçoğunun iki vardiya gün içerisinde çalıştığını, sabah 7’de kontak basıp akşam 11’lere, 12’lere kadar çalıştığını, yani sigara içecek, tuvalet molası verecek kadar bile vakitleri olmadığını, bazen bazı günlerde yemek yemeden çalıştıklarını ifade ediyorlar. Buradan onların bu sıkıntılarını yetkili arkadaşlara iletiyoruz. Tabii olay sadece bir yorgunluk boyutu var ama bir taraftan işin bir de psikolojik boyutu var. Şehir içi ulaşımında şoförlük yapmak o kadar da kolay değil. Derhal bu işin üzerine gidilip, gerekli takip yapılmalı, araçların üzerinde bulunan takograflarında çalıştığın ben zannetmiyorum. Ben buradan belediyeye, ilgili kooperatifin yetkililerine, valiliğe de buradan çağrıda bulunuyorum gerekli denetimlerin yapılması konusunda.”

“Suudi Arabistan ve Arap Emirliklerinde İsrail aşkı var”

Basın toplantısında sözü Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Türk Mallarına uyguladıkları boykota getiren Mertol, konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi:

“Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği bir İsrail aşıklığı var. Bu iki ülke, özellikle son zamanlarda, İsrail’le çok ciddi manada anlaşmalar yapıyorlar. Onun dışında da bizim Türk mallarının o coğrafyada satılmasını engellemek için ambargo koyuyorlar. Ben sosyal medya defaten şunu paylaşıyorum. Açık ve net söyleyeyim, Suudi Arabistan’ın da, diğer Arap ülkelerinin de biliyorsunuz son zamanlarda Türkiye’den çok ciddi mana da şirket satın aldılar. Sosyal medyada da, bunları siz biliyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bizim duyarlı vatandaşlarımızın da bu yerli Türk firmalarını aldılar bunlar, bizim de, özellikle zeytinyağı sektöründe, Yudum ve Sırma Grubu, açık ve net söyleyeyim, bunlar Suudi Arabistan’ın eline geçti. Biz Türk halkı olarak da bunları ciddi manada bir boykota girmemiz lazım. Mesela Katar’da ciddi manada bir boykot başladı. Suudi Arabistan’ın, artı Birleşik Arap Emirlikleri’nin ürünlerini almıyorlar ve satmıyorlar. Tabii ki Müslüman uyanık olmalı, Müslüman kurnaz olmalı. ‘Bize böyle mi yapıyorsun, biz de mislisiyle bu işi yapmamız lazım.”

Haber: Savaş ARI