Her hafta Salı akşamı Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumu ile ekranlara gelen ‘Seçim Gündemi’ programının bu haftaki konuğu Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol oldu. CHP ve İYİ Parti ile gerçekleştirdikleri Millet İttifakı ve bu ittifaka gelen tepkileri değerlendiren İl Başkanı Mertol, Yeniden Refah Partisi hakkındaki düşüncelerini de paylaştı.

Düzce’nin her seçimde AK Parti’ye oy veriyor olmasına karşılık, Düzceli’nin aldığı hizmeti de değerlendiren Mertol, yerel seçimler hakkındaki görüşlerini de paylaştı.

Ünsal: “Erbakan Hoca’nın kemikleri sızlıyor mudur?”
Ünsal’ın, “Necmettin Erbakan’ın vefatına kadar karşı görüşlerde olduğu insanlarla, bugün Saadet Partisi’nin yan yana hareket etmesinin Erbakan Hoca’nın kemikleri sızlatmıyor mudur?” sorusuna Mertol, şu yanıtı verdi:

“Erbakan Hoca’nın kemikleri sızlamıyor. Biz Saadet Partisi olarak mecburiyet gereği ittifak yaptık. Erbakan Hocamız 1974 yılında Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon kurdu. O dönemde Türkiye’deki muhafazakâr kesim Erbakan Hoca’yı tefe koydu. Ama akabinde kurulan CHP ve Milli Selamet hükümeti 1974 Barış Harekâtını yaptı. Ardından 3 Bin İmam-Hatip Okulu açıldı ve bu statü İmam-Hatip Lisesi olarak değiştirildi. İlk defa hacca karayolu ile gidilmesi kararı çıkartıldı. Sonrasında CHP ile koalisyon kuran Erbakan Hoca’ya ‘Allah razı olsun’ dediler.”

Mertol ayrıca, kurulan koalisyonlarda da Milli Görüş’ün kilit nokta olduğunu savundu.

“Biz Erbakancı değil, Milli Görüşçüyüz”
Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın Saadet Partisi içinde yer almaması ve Yeniden Refah Partisi’ni kurması hakkında da Mertol, şöyle konuştu:

Biz Erbakancı değil, Milli Görüşçüyüz. Erbakan Hoca, cennet mekân, bizim liderimizdir. Babadan oğula geçen bir sistem yok. Bugün Milli Görüş’ü temsil eden parti Saadet Partisi’dir. Rahmetli Hocam, ‘Biri, bir görevdeyken, bir başkası çıkıp ben daha iyisini yaparım derse, o fitne oluşturur’ derdi.”

“Düzce hak ettiği değeri görüyor mu?”
Düzce’nin AK Parti’ye verdiği desteğin karşılığını alamadığını ifade eden Mertol şunları kaydetti:

“Düzce, Bolu ve Sakarya arasında kalmış bir köydür. Bolu’da, Sakarya’da AK Parti belediye başkanı var. İkisinin de çalışmalarını takdir ediyoruz. Körü körüne siyaset yapmıyoruz. Düzce hak ettiği değeri görüyor mu? 2002’den beri her seçimde 3-0, belediyeler 10-0, nerede hizmet? Türkiye’de AK Parti’nin en yüksek oy aldığı 5 ilin içerisindeyiz. Hak ettiğimiz yerde miyiz? Düzceli de en güzeline layık.”

“Mizacı belediye başkanlığına uymaz”
Faruk Özlü’nün, gönül rızası ile belediye başkan adayı olmadığını ima eden Saadet Partisi İl Başkanı Mertol, şunları kaydetti:

“Faruk Bey’i sever takdir ederim. Gayet çalışkan da birisidir. Ama onun mizacı Belediye Başkanlığına uymaz. Belediye başkanı biraz cevval olacak. Gerektiğinde masaya yumruğu vuracak. Faruk Bey çok beyefendi bir insandır. Faruk Bey Düzce Belediye Başkanlığına kendisi mi müracaat etmiştir, dikte mi edilmiştir.”

“Göstermelik aday çıkartıp diğer adaylara destek vermeyiz”
İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Ömer Küçük’ün oy potansiyeline, Saadet Partisi’nin de dâhil edilmesini değerlendiren Mertol, şu ifadelerde bulundu:

Biz çok net insanlarız. Arkadaşlarla görüşmemde hep şunu söylerim. Biz Saadet Partisi olarak, bir yerde seçime aday çıkartmamamız mümkün değildir. Biz göstermelik bir aday çıkarıp da diğer adaylara da destek vermeyiz. Allah katında şuna inanıyoruz. Biz Milli Görüşçüyüz. İyiliği emreder, kötülüğü de nehyederiz. Doğruları takdir eder, yanlışları da ikaz ederiz.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ