Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak amacıyla Anıtpark Meydanında bir araya geldi. Atatürk anıtına çelenk bırakan gençlik kolları üyelerinin meşaleli anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende CHP Gençlik Kolları İl Başkanı  Yunus Emre Zoral, Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran ve Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz konuşma yaptı.



Saygı, minnet ve şükranla anıyoruz
CHP Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran, bir saatlik temsili Cumhuriyet nöbeti tutmak için bir araya geldiklerini belirterek düşüncelerini dile getirdi: “Tek adam yönetimine son verip bireyin özgürlüğünü, milletin iradesini esas alan, demokrasi ve laiklikle taçlandırılan Cumhuriyetin kurucusu büyük mirasını ve bağımsızlık ruhunu bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”

Atatürk’ün laik, hukuk devletine Osmanlı özlemcileri saldırmaktadır
Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Atatürk’ün yaptığı devrimlerle Türk Milletinin gönlünde unutulmayacağını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye zor bir dönemden geçmektedir. Oluşturduğu  laik, hukuk devletine Osmanlı özlemcileri kökten dinciler, çıkarcılar tarafından saldırılmaktadır. Bizler bu saldırıları yok etme azmindeyiz. Atatürk’e saldıranlar, onu savunanlara mağlup olacaklardır.”

Konuşmaların ardından temsili olarak bir saat demokrasi nöbeti tutan gençleri şiir dinletisiyle törene devam etti.