Hakkında görevden alınacağı söylenen ve il başkanlığı için yeni isim arayışlarına girildiği konuşulan AK Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu, teşkilatıyla dün göreve gelmelerinin üzerinden geçen iki yılı kutladı… Yemekte bir araya gelen Ak parti teşkilatı, son çıkan söylentiler için de birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yemeğe Ak Parti il, ilçe ve belde başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl genel meclisi başkanı ve bazı meclis üyeleri ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş dışındaki belediye başkanları katıldı.


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, yemek sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve geride bırakılan iki yılı değerlendirdi. Kaşıkoğlu, tüm renkleri içinde bulunduran, maddi ve manevi her türlü fedakarlığı ortaya koyan bir yönetim oluşturduklarına dikkat çekti ve başarılarının en güzel göstergesi olarak yerel seçimleri gösterdi. Kaşıkoğlu hiçbir Ak Partili’nin bu başarıdan rahatsızlık duymayacağının altını çizdi ve hakkında konuşulanları da siyasettin kaderi şeklinde yorumladı.


2 YILIN EN GÜZEL GÖSTERGESİ: SEÇİMLER


Kaşıkoğlu, “2 yılın en güzel göstergesi: seçimlerdir. Yani elde ettiğiniz skordur. il teşkilatının performansı, ilişkileri hepsi önemli. 10 belediyenin 6-7’sini kaybederseniz kimse güzel çalışmalarınızı hatırlamaz. Hiçbir ak partilinin böyle bir skordan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Gerçek ak partililer bundan rahatsız olmaz, övünülecek bir hadise. Ak partili kendi içinde tartışma konusu haline getirip rant ve çıkar beklentisi olanların ne düşündükleri bizi ilgilendirmez. Ak parti, başbakan ve ülke sevdalısı olanlar, bu başarıyı sağlayan kim olursa olsun rahatsız olmamalı. Bizimde zamanı geldiğinde söyleyeceklerimiz vardır. Elbetteki bugün aday olamadığı için arkamızdan konuşanlar, dedikodu üretenler iftira atanlar vardır. Bu siyasetçinin bir nevi kaderidir bu.”dedi.

 

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR


Görevden alınacağı yönünde çıkan söylentiler için Kaşıkoğlu, kendisinin ve yönetiminin bir takım çıkar gruplarını rahatsız etmesinden kaynaklandığını ifade etti. Bu tür söylentilerle ilgili çıkan haberlere ilişkin Kaşıkoğlu, basını da dikkatli olmaya davet etti.


“Metin Kaşıkoğlu ve arkadaşları Düzce’de bazı çıkar çevreleri için engel.” Kaşıkoğlu, “ Ben öyle görüyorum. Bu arkadaşlarımıza birileri karnından konuşmayı bırakıp direk müşahhas bir takım şeylerle” siz şurada başarısız oldunuz” “10 tane belediye başkanını almamalıydınız” şeklinde görmek istiyorlarsa onların takdiridir. Bizi neden başarısız görüp görevden almak istediklerinin birilerinin anlatması gerekir. Düzce halkına ve ak parti seçmenine yapılmış hakarettir. Kulaktan dolma asparagas söylentilerden basınımızın da uzak durması lazım. Bizimle alakalı genel merkezimiz her zaman övgüyle bahsetmiştir. Meyve veren ağaç taşlanıyor…”diye konuştu.


BEN TOPLANTILARDAN HABERDAR DEĞİLİM

 

Kaşıkoğlu, kendisi yerine yapılan başkan arayışlarına ilişkin konuşmaktan kaçınırken, bir dahaki dönem aday olmayacağını yineledi ancak açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi…


Kaşıkoğlu, ““Söylentiler” üzerine bir şeyler inşa etmek istemem. Bir gerçek var: Ben bir daha il başkanlığına aday değilim. “Sizi Düzce’de il başkanı olarak görmek istiyoruz” demediği müddetçe ben aday değilim. Yani, Kendiliğimden aday değilim. “Bir dönem daha ihtiyacımız var” denilirse başım gözüm üstüne… Ben toplantılardan haber değilim. Çalışmalar yapabilirler. Cumhurbaşkanlığı seçimden sonra 3. Yılımıza gireceğiz. Tüzük gereği 12 Haziran’dan önce kongremizi yapmak zorundayız. Haziran ayında genel seçimler yapılacağına göre; bu ikisi arasında kadın gençlik belde ve il kongresini bitirmememiz lazım.” dedi.


SPONTANE GELİŞMİŞ


Kaşıkoğlu, Haftasonu Akçakoca’da basına yansıyan gizli toplantıyı ise masum ve olağan olarak nitelendirdi.


Kaşıkoğlu, “ Spontane gelişen bir toplantı… Masum ve olağan toplantının beni arayan çağıran arkadaşlarımız da var. Orada il başkanı arayışından görevden alınmasına kadar ne senaryolar ne senaryolar var.. Ak parti ailesinin içinde bir toplantıdan ibaret.”dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır