Milliyetçi Hareket Partililer (MHP) için bugün heyecanlı bir gün yaşandı. 12. Olağan Kurultayını yapan MHP’de mevcut başkan Devlet Bahçeli Genel Başkanlığa aday gösterildi. Devlet Bahçeli tek aday olarak girdiği seçimlerde aldığı 1176 delegeden 1197’sinin oyuyla yeniden MHP Genel Başkanlığı’na seçildi.

“Vefası olmayan, kaypaktır, kaçaktır, manen kayıptır”
Kurultayda bir konuşma yapan Bahçeli Şunları kaydetti:
“Kurultayımızın milletimize, geleceğimize, partimize, Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Hilal bakışlılar, bozkurt duruşlular hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruş aynı zamanda iddia, irfan, yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın değil, duruşu ile hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, maneviler, halkın yanıdır. Biliyoruz ki Türkiye'nin istikbali milli duruşun istikrar içinde devamına bağlıdır. Duruşumuz Türkiye'dir, Türklüktür, Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan imanı asalettir. Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir. Vefası olmayanın milli ve manevi değerlere vedası kesindir. Vefası olmayan, kaypaktır, kaçaktır, manen kayıptır.

MHP demek şühedaya vefa demektir, millete beka demektir. Beka, var oluşumuzdur, payidarlığımızdır. Sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır.”

CHP’ye ‘Çiftlik Bank’ benzetmesi
Konuşmasına, CHP’ye yüklenerek devam eden Bahçeli, şu ifadelerde bulundu:

“CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacak, kaybetmekten başka seçeneği olmayacaktır. CHP yeri geldiğinde devlet kurduğunu söyleyen, yeri geldiğinde de yıkıma mihmandarlık, yozlaşmaya işbirlikçilik yapan siyasi cüruftur. Şu anda CHP ele geçirilmiş, kontrol ve denetimi Türkiye karşıtı mihraklara geçmiştir. Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla CHP'nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır.”

Öte yandan, 1207 delegenin oy kullanması beklenen kurultayda şimdi gözler MYK’ya çevrildi. MYK seçimlerine tek liste gidilmesi planlanıyor. 2019’daki seçimlere AK Parti ile yapılacak “Cumhur İttifakı” adı altında girme kararı alan Bahçeli’nin partisinin hem MYK’da hem de Başkanlık Divanı’nda yeni isimlere yer vermesi bekleniyor.

Haber: Ö.YILMAZ