Milliyetçi Hareket Partisi’nin Düzce Belediye Meclisinde görev yapan üyeleri parti binasında hararetli tartışmalara neden olan denetim raporu hakkında basın açıklaması düzenledi. MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu’nun açıklamalarda bulunduğu toplantıya meclis üyeleri katıldı. Katırcıoğlu, mecliste denetim raporu hakkında söylemek istediklerine izin verilmemesine tepkisini ifade ederek bu konudaki tüm yasal haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Katırcıoğlu, ardından belediyeye bağlı birimlerde yapılan ihale ve işlemlerdeki maliyetlere bir bir sıralayarak aynı işlemlerin başka firmalarca daha uygun maliyetlerle yapıldığını rakam vererek anlattı. Katırcıoğlu, saat kulelerin başka şehirlerdeki birebir örneklerini projelerle göstererek Düzce Belediyesinin 500 bin TL zarar ettiğini paylaştı. Düzce Belediyespor, ulaşım ve gibi bazı birimlerde yapılan harcamalarda usulsüzlüklerin olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, ihalelerin Düzce Belediyesine bağlı YEYPAŞ’a ve belediye yönetimine yakın çevrelere göre dizayn edilerek piyasanın çok üstünde fiyatlarla gerçekleştirildiğini açıkladı.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selahattin Sert’e de değinen Katırcıoğlu, usulsüzlük olarak ifade ettiği rapordaki maddelere Sert’in ‘bilinen konular’ değerlendirmesini sert yanıtlar verdi. 

Haber:Y.SEVER