6 Nisan’da İl Özel İdaresi’ndeki İl Genel Meclisi Toplantısı öncesi MHP Grup Başkan Vekili Çetin Sarıahmet ile Akçakoca İGM Üyesi Ömer Yıldız arasında yaşanan yumruk yumruğa kavga istifa getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi Ömer Yıldız, yaşanan kavga ve parti içerisindeki fikir ayrılıklarının ardından partisinden istifa etme kararı aldı.
İstifa ile ilgili Yıldız’ın ilerleyen günlerde resmi bir açıklama yaparak kendisini istifaya sürükleyen nedenleri kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Yumruklu kavgaya dönüşen tartışmanın ardından MHP Grup Başkan Vekili Çetin Sarıahmet ile MHP Akçakoca İGM Üyesi Ömer Yıldız'ın arasının parti içi sıkıntılar nedeniyle bir süredir açık olduğu ortaya çıkmıştı.

Teşkilat, Yıldız’ı suçlamıştı
Öte yandan partinin Düzce’deki iki önemli ismi arasında yaşanan yumruklu kavgadan bir gün sonra MHP İl Başkanlığı’ndan kamuoyuna yapılan açıklamada eleştiri okları Ömer Yıldız’a yöneltilmişti. İGM Üyesi Ömer Yıldız’ın parti ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğu vurgulanarak, bundan ötürü yaklaşık 2 ay önce disiplin kuruluna sevk edildiği açıklanmıştı. Bu kararın ardından Ömer Yıldız’ı parti teşkilatına ve yöneticilerine karşı olumsuz bir tutum içine girmekle suçlayan teşkilat, tartışmayı başlatan tarafın da yine Ömer Yıldız olduğunu belirterek, olayı esefle kınamıştı.