Milliyetçi Hareket Partisi Düzce teşkilatı 15 İl yönetim Kurulu üyesi ve 2 disiplin kurulu üyesi genel merkezin olağanüstü kurultay kararını uygulamaması nedeniyle istifa etti.

Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Albayrak,Yaşar Albayrak,Necati Dudak,Hilal Kaşkır,Mehmet Türlmenoğlu,Cemil Sarıahmet,İ.Özcan Arslan,Aydoğan Sarıal,Murat Beşiroğlu,Murat Öztürk, Keramattin Beşer,Mehmet Odabaşı, Zeki Gürel, Aykut Arıbaş, Oğuzhan Bayraktar ile  Disiplin Kurulu Üyeleri Ahmet Üçüncü ve Hikmet Albayrak’ın altına imza attığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Türk Milletinin Bölünmez Bütünlüğünü ve devletimizin bekası için ortam ne kadar karışık olursa olsun MHP’nin kuruluş felsefesi ve gayesine uygun, kendi tüzüğü çerçevesinde hareket etmesini bekliyoruz. MHP’yi dağılmış, ayrışmış, marjinal bir partiye dönüşmüş, diğer partilerin şemsiyesi altına girmiş, mahkeme kapılarına düşürülmüş görüntüsünden derhal uzaklaştırmak adına 531 seçilmiş üst kurul delegesinin parti tüzüğümüze uygun iradeleri doğrultusunda yeniden diriliş göstermesine katkı sağlamak için Yönetim Kurulu üyeliğinden ve görevlerinden ayrılma kararı almış bulunmaktayız.” 

Öte yandan delegelerin tüzük değişikliği yapılması için topladığı imzaları değerlendiren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, kurultay yapılması için çağrı heyetini görevlendirmiş, Üç kişiden oluşan bu heyet kurultay için 15 Mayıs tarihini belirlenmişti. Ancak Genel Merkez’e yakın delegelerin başvurduğu Gemerek ve Tosya’daki Asliye Hukuk Mahkemeleri bu karar için yürütmeyi durdurma verdi. Genel Merkez bu koşullar altında kurultay yapılamayacağını, muhalifler ise bu kararların süreci durdurmaya yetmeyeceğini söylüyor. MHP’de kurultay düğümünü Yargıtay çözecek. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi kurultay için belirlenen tarihten önce dosyayı karara bağlarsa kurultayın akıbeti de belli olacak.


Haber;S.KAŞKIR