AK Parti'nin yeni anayasa metni MHP'ye iletildi. Yapılan görüşmeler sonucunda iki parti yeni anayasa için ortak komisyon kurma noktasında birleşti. Konuya ilişkin açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Her salı günü TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti'nin hazırladığı yeni anayasa taslağının kendilerine ulaştığını belirtti.

"KILI KIRK YARAN BİR DEĞERLENDİRME YAPIYORUZ"

Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmenin verimli geçtiğini ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Biz milletimizin ağrıyan başına şifa olalım istiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalar sonlandıktan sonra milletimizden görüş almaktan korkmayalım. Anayasa metni tarafımıza resmen iletildi. Kılı kırk yaran bir değerlendirme yapıyoruz. Partiler arasında kurulacak bir komisyonda süratle gerek değişiklikleri yapacağız. Sonrası TBMM ve milletimizin iradesine kalmıştır. CHP bu dönemde naz yapmamalıdır. Buyursunlar el ele gönül gönüle bu fiili açmazın giderelim. Gelin Türkiye'yi kamburlarından beraber kurtaralım." dedi.

"METİNDE 'CUMHURBAŞKANI' YAZIYOR"

Bahçeli, grup toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada ise sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, taslak metnin tüm anayasayı kapsadığını belirterek, "Ancak bazı maddelere öncelik verilmesinde karara varılmıştır. AK Parti bir komisyon kurmak istiyorsa, biz de Mehmet Parsak Beyi görevlendiririz." dedi ve metinde "cumhurbaşkanı" ifadesinin kullanıldığını sözlerine ekledi.