Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Kurulu üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Murat Özkan Düzce’ye geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve partililer tarafından Tem Otoyolu Gölyaka gişe çıkışında karşılanan Murat Özkan buradan Gölyaka ilçesine hareket etti. Murat Özkan, Gölyaka Kültür Park mevkiinde bir süt entegre tesisi yapımı için 610 dönümlük bir arazinin milli emlak tarafından Agromet Süt ve Süt ürünleri A.Ş ye kiralanmasına ve meralarının ellerinden alınmasına karşı çıkan köylülerin sorunlarını dinlemek üzere kültür Parka geçti. Burada vatandaşların sorunlarını dinleyen Murat Özkan, Yatırıma kesinlikle karşı olmadıklarını, böyle güzelim meraların heba olmaması gerektiğini belirterek, “ Ben bu firmanın yerinde olsam, vatandaşlarla anlaşarak bu işi çözüme kavuştururdum. 250 sözleşmeli vatandaş seçerek onlara 10’ar tane hayvan verir ve bu işi bu şekilde yürütürdüm. Vatandaşa rağmen iş yapmak doğru değildir. Üstelik o bölgede melen çayı geçiyor ve Belediye oraya çöp döküyor. İstanbul’a buradan su gidiyor. İSKİ’nin çöp dökülmez tabelasının yanına belediye tarafından çöp dökülüyor. Kirli su konusunda sağlıkçıların mutlaka işlem yapması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Murat Özkan Gölyaka'da vatandaşlarla birlikte mera ve melen kenarını inceledikten sonra, Düzce’ye hareket etti.MHP İl Başkanlığına gelen Murat Özkan burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fındık ürünü konusunda partisinin ne gibi bir çalışma yapacağı sorusu üzerine Özkan kendisinin de bir fındık ile geçim sağlayan bir bölgenin Milletvekili olduğunu belirterek, “ Fındık konusunda ekonomiden sorumlu olan arkadaşımızla birlikte bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı Mart sonu ve Nisan ayı içerisinde bitirmiş olacağız. Bölge, bölge yapacağımız bu çalışmalar bittiğinde sizlerle paylaşacağız.” dedi.
Demokratik Açılım konusunda Başbakan’ı eleştiren Murat Özkan,” Başbakan kendisi bir kere Demokrat olması lazım. Demokrasiye inanması lazım. Kendi içerisinde demokrasiye inanmayan, Demokrat olmayan kişilerin ne kadar Demokratik açılım yapabilir bunu milletimizin takdirine bırakıyorum. Roman açılımı konusunda da Başbakan her konuşmasının başında Romanın merdi kendisini överken hırsızlığıyla övünür kelimesini kullanıyor. Başbakanın bir kere demirbaş cümlesidir bu. Roman vatandaşlarımızı her konuşmasında yeren bir Başbakan nasıl bir roman açılımı yapacak merak ediyoruz. Eğer bir açılım yapacaksa Türkiye’de demokratik kurum ve kuruluşların buna engel olan davranışları ortadan kaldırması lazım. Siyasi Partilerin Kanunu, Seçim Kanunu değiştirmeden çok sesliliği sağlamadan açılımdan bahsetmek doğru değildir.” şeklinde konuştu.
Murat Özkan daha sonra Milliyetçi Hareket Partililerle toplantı odasına geçerek bir sohbet gerçekleştirdikten sonra Düzce’den ayrıldı.