Halkla Buluşacağız
Yerel seçimlerin 2013 yılına alınma ihtimaline karşı sıkı bir şekilde çalışmaya başladıklarını söyleyen Danışmaz, öncelikle halkla buluşma toplantılarının başlayacağını vurguladı.
Danışmaz, “Yerel seçimlerin 2013’e alınma ihtimali var. Biz de seçim çalışmalarına start vereceğiz. İlk önce ilçe belediye başkanımızın da bulunduğu Gümüşova’dan başlayacağız Çarşamba gününden itibaren halkla buluşarak ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimizle beraber halkımızla bir araya geleceğiz. Verilen sözler, yapılanlar ve yapılamayanları ve bunları çözüm önerilerini konuşacağız. 2013 seçimlerine kadar sürekli halkın içerisinde olarak sorunları dinlemek istiyoruz.” dedi.
Halka inerek sorunları yerinde dinleyeceklerini söyleyen Danışmaz, halkın belediye başkanlarından memnun olup olmadığını bu toplantılarla belirleyeceklerini söyledi.
Vizyonu Geniş Arkadaşlarımızla Yola Çıkacağız
Yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinin de çok önemli olduğunun altını çizen Danışmaz, adayların Düzce’ye bir şeyler kazandıracak isimler arasından seçileceğini ifade etti. “Vizyonu Geniş Arkadaşlarımızla Yola Çıkacağız” diyen Danışmaz, iktidar belediyesi olmakla hizmet almak anlayışının bağdaştırılmasının doğru olmadığını dile getirdi.
Danışmaz, “Aday belirleme sürecinde teşkilatlarla istişarelerde bulunacağız. Aday adaylığı sürecinde arkadaşlarımız partimize davet edeceğiz. Hiç aday olmayı düşünmeyen ancak Düzce’ye bir şeyler kazandıracağını düşündüğümüz arkadaşlarımızla da görüş alışverişinde bulunacağız. Mevcut belediye başkanlarımızın çalışmalarından halkın memnun olup olmadığı da halka indiğimizde öğreneceğiz. Halk, seviyor ve çalışmaları takdir ediyorsa o belediye başkanıyla devam etmek istiyoruz. ”diye konuştu.
Burada Bir Beceriksizlik Var
Danışmaz, “Cumhurbaşkanı, başbakan, 3 milletvekili ve il belediye başkanı aynı partiden olmasına karşın hizmet alamıyorsa burada bir beceriksizlik var demektir. İktidar belediyesi olmakla hizmet almayı bağdaştırmak doğru değil. Belediye başkanın aktif, çalışkan ve vizonu geniş olmalı. Böyle olursa iktidar olmasına gerek kalmadan Düzce’yi şaha kaldırır.” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerde 3 yılın tamamlandığına dikkat çeken Danışmaz, kalan 2 yıllık dönemde projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Evi Olmayan Tek Belediye Başkanı

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu’nun iftiralarla karalanmaya çalışıldığını, ancak Bostancıoğlu’nun durumunun ortada olduğunu söyleyen Danışmaz, “ Türkiye’de kirada oturan tek belediye başkanı Bostancıoğlu’dur” dedi.
Danışmaz, “Beleye başkanlığı süresi 5 yıl. 3 yılı geride bıraktık. Bu 3 yılda alt yapılar yapılmış ve projeler tamamlandı. Şimdi hayata geçirme dönemine başladık. Gümüşova ilçesi Düzce’mizin parlayan ilçesi olacak demiştik. Şimdi 3. OSB’nin Gümüşova’ya yapılması gündemde. Konut projemiz var. Alt yapı projeleri tamamlandı, hayata geçirilecek. Bunlar engellemek için iftiralar atılarak karalama yapılmaya çalışılıyor. Ama halk bunları biliyor ve belediye başkanına güveniyor. Türkiye belediye başkanları arasında kirada oturan evi olmayan tek belediye başkanı Gümüşova belediye başkanıdır. Biz belediye başkanımıza sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.
11 Belediyenin 11’ine Talibiz
Önceki yerel seçim çalışmalarını da değerlendiren Danışmaz, bu dönem 11 belediyeye talip olduklarını söyledi.
Danışmaz, “Gölyaka belediyesini az bir oyla kaybettik. Orada strateji bir hata yaptık. Bu dönem onu yapmayacağız. Cumayeri, Kaynaşlı ve Çilimli’de aday belirleme çalışması yapıyoruz. Akçakoca’da adayımız belli çalışmalara başladı. Konuralp’te çok iddialıyız. Yani 11 belediyenin 11’ine de talibiz.”dedi.
Beyköy Belediyespor’un başarısına da değinerek kutlayan Danışmaz, büyük başarıda Osman Kılıç’ın çok büyük payı olduğunu kaydetti.

Danışmaz, “Beyköy belediye başkanı düzce belediye başkanının yapamadığı başarıyı yakalamıştır. Az bir bütçeye rağmen inançla bu işin Düzce’nin evlatlarıyla olacağını göstermek adına Beyköy’ü şampiyon yapmıştır. Bu nedenle başkanımızı Beyköy halkını ve Beyköy sporu kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR