MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'yla ilgili düzenlemeye ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, düzenlemeyi AKP’li milletvekilleri tarafından meclise sunulan skandal bir öneri olarak gördü. Yılmaz mesajında, “Önergeye göre; tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza ertelenecek. Önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet partilerinin 'MHP ve CHP' açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önerge salı günü tekrar görüşülecek. Böyle bir rezaleti kabul etmeyeceğiz! Özgecan Aslan'ın daha kanı kurumadı. Kendi evladını tecavüzcü ile evlendirmeye razı gelmeyecek vekillerin milletin evlatlarına tecavüzü meşrulaştırması kabul edilemez...” ifadelerini kullandı.

Düzenlemeyi şiddetle kınadıklarını kaydederek açıklamasına devam eden Yılmaz, "Ülkemizde neredeyse her gün bu tür olaylar gerçekleşmektedir. Binlerce çocuğumuz işlenen bu suçların mağduru olmuştur. Meydana gelen bu tür vakalar karşısında toplum vicdanını rahatlatacak, işlenen suça karşılık gelecek cezalar uygulanmazken mağdur değil de suçu işleyen kişileri gözeten kararlar çıkarmak yanlıştır.  Hile, cebir, irade sakatlanması gibi durumlardan bağımsız olarak  çocuk istismarı, cinsel taciz vb gibi mağdur çocukların hayatında derin yaralar açan bu ahlaksızlıklar  en ağır şekilde cezalandırılmalı, hatta idam kapsamında değerlendirilmelidir.  Sapık zihniyetleri topluma kazandırma çabası yersiz ve anlamsızdır." dedi.