MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak ve Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ile birlikte parti binasında basın açıklaması düzenledi.Yılmaz, 5 Ocak Perşembe günü Düzce Adliyesi önünde terör propagandası suçundan tutuklanan öğretmen Abidin Gel ve terör saldırıları hakkında konuştu.
 
Yanlış anlaşıldık

5 Ocak Perşembe günü Düzce Adliyesi önünde terör propagandası suçundan tutuklanan öğretmen Abidin Gel hakkında yaptıkları basın açıklaması yanlış anlaşıldıklarını söyleyen Yılmaz, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:
 
“Basın açıklamamız toplumda bir takım yanlış anlamalara ve yorumlara neden olmuştur. Bizim amacımız suçu ve suçluyu övmek veya yargılamayı etkilemek değildir. Camiamızın mensubu olan geçmişini ve aidiyetini bildiğimiz öğretmen arkadaşımıza isnat edilen suçla ilgisi olamayacağına ve suçu kesinleşene kadar herkesin masum olduğuna inandığımız için bu açıklamayı yaptık. Herkesin şunu bilmesini isteriz ülkücülerden asla terör örgütüne yardım ve yataklık eden veya propagandasını yapan kişi çıkmaz, çıkmayacaktır. Yüce Türk adaletine olan güvenimiz tamdır.”
 
Bu topraklarda adını saymaya günlerin yetmeyeceği kahramanlar bitmeyecek
 
Yılmaz, terör saldırılarına ilişkin düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
 
Yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen terör faaliyetleri maalesef İstanbul Ortaköy’de yeni yılı kutlamak için ülkemizde bulunan turistler ile vatandaşlarımızdan 39 kişinin canına kastetmiştir. Bu hunharca saldırıyı gerçekleştirenlerin DEAŞ adlı terörist örgütün üstlenmesiyle ortaya çıkmıştır.Daha bu saldırının acılarını hazmedememişken İzmir adliyesi önünde PKK denen eli kanlı bebek katili terör örgütünün yüzlerce ismi katletmeye yönelik bombalı hain saldırısının kahraman Türk polisi Fethi sekin tarafından önlenmesine rağmen kahraman polisimizin ve adliye çalışanımızın şehit olması toplumu derinden üzmüştür. Bu saldırıyı canını hiçe sayarak şehit olma pahasına vatanını ve milletini düşünüp otomatik silahların önüne kendi beylik silahıyla çıkarak son mermisine kadar mücadele eden Fethi sekin kardeşimiz önlemiştir. Saldırıyı kahramanca önleyen şehit polis Fethi sekin kardeşimiz bu topraklarda Hasan Tahsinler,FıratÇakıroğlular,ÖmerHalisdemirler ve adını saymaya günlerin yetmeyeceği kahramanların bitmeyeceğini göstermiştir.
 
Türk milletini bölemeyeceklerdir

Son dönemde artan terör olayları Türkiye’nin dört bir yandan kuşatıldığını kaydeden Yılmaz, “Emperyalist ülkelerin vatanımızı bölmeye yönelik çabaları devam etmektedir. Ulu Önder MustafaKemal Atatürk’ün Türk milletiyle beraber başlatmış olduğu kurtuluş savaşı post-modern halde ara vermeden devam etmektedir. Bu emperyalist güçler ve işbirlikçisi PKK, FETÖ, DEAŞ gibi maşaları savaşın hangi türlüsü ile üzerimize gelirse gelsinler akıbetleri Çanakkale veya Sakarya’da kinden farklı olmayacak yüce Türk milletini bölemeyeceklerdir.” Dedi.