Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz parti binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Toplantıda Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.



En az 5000 ülkücü Kerkük’e Türkmen kardeşlerimizin yanına gitmek için hazırız
Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirileriyle sözlerine başlayan Yılmaz, devletin üzerine düşeni yapmasını istediklerini belirterek, “hükümet gerekeni yapmayacaksa biz Sayın Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi en az 5000 ülkücü Kerkük’e Türkmen kardeşlerimizin yanına gitmek için hazırız.” dedi.

Halkı ekonomik olarak zor durumda bırakmıştır
Dış politikanın yanı sıra ülke ekonomisinin zor günler yaşadığını kaydeden Yılmaz, son günlerde ardı ardına gelen zam haberlerine değinerek “işçi ve memur maaşlarında yapılan düşük oranlı artışların yanında başta fındık üreticisi olmak üzere çiftçinin ürünündeki düşük fiyat artışı halkı ekonomik olarak zor durumda bırakmıştır. Bütün bu artışlara rağmen hükümetin meclise getirdiği torba yasayla gelir vergisi ve diğer vergilerde yapılan yüksek orandaki artış, ayrıca petrol fiyatlarının hızla yükselmesi Türk milletini ekonomik olarak bunaltmıştır.” şeklinde konuştu.
Sözü Düzce’ye getiren Yılmaz, Düzce Belediyesi’nin icraatlarını hedef alan eleştirilerle Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yüklendi.

Tramvay hattının bize nasıl bir yük getireceği ve ne fayda sağlayacağı bilinmemektedir
Keleş’in Düzce’ye zarar verdiğini ifade eden Yılmaz belediye tarafından yaptırılan Roma Çeşmesi’nin yüksek fiyattan Düzce Belediyesine fatura edildiğini dile getirdi.

Keleş’in son başkanlık döneminde Düzce Belediyesi’nin tarihinde görülmemiş oranda borçlandırıldığını vurgulayan Yılmaz, “Bu oranda borçlandırılmış belediyenin yine yüksek fiyattan alınan ışıklandırma direkleriyle borç yükü daha da arttırılmıştır. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Sayın Mehmet Keleş’in 17 bin 800 TL’ye aldığını ifade ettiği direkler başka belediyeler tarafından çok daha düşük fiyata yaptırılmıştır. Bu icraatlarıyla Düzce halkı tarafından kuşkuyla karşılanan Keleş’in son olarak yapmaya çalıştığı tramvay hattının bize nasıl bir yük getireceği ve ne fayda sağlayacağı bilinmemektedir.” ifadelerini kullandı.



‘Avanta aylıklar’ alıyorlar
Başkan Keleş’in belediye kadrolarına aldığı personellerin dikkat çekici olduğunu belirten Yılmaz, isimlerini tek tek verdiği kişilerin Düzce Belediyesi’nden ‘avanta aylıklar’ aldığını hatta bazı personelin görevleri için Düzce’ye dahi gelmeden maaşa bağlandığını iddia etti.

İsimleri tek tek açıkladı
Söz konusu personellerin isimleri tek tek açıklamayı ihmal etmeyen Yılmaz, “Şenol Şahin; belediye özel kaleminde çalışıyor görünmektedir. Ancak bu şahıs belediyeler birliğinde görev yapmakta Düzce'ye dahi gelmeden belediyeden maaş almaktadır. Fatma Öztürk: Düzce Belediyesi bilgi işlem biriminde çalışıyor görünmekte belediyeler birliğinde görevli Düzce'de yaşamadan ve Düzce'ye gelmeden maaşını Düzce belediyesinden almaktadır. Sabri Yalın; İtfaiye müdürlüğünde görülüyor. Düzce'de yaşamıyor maaşını belediyeden alıyor. Burçin Yıldırım; Düzce Belediyesi kültür müdürlüğünde çalışıyor görülüyor. Düzce'de yaşamıyor. Belediyeden maaş alıyor. Hurşit Yüksel; Belediyeler birliğinde görevli olarak çalışıyor AKP Giresun eski belediye başkanı, Düzce Belediyesi şirketi olan İntaş'tan 2016 sonuna kadar maaş aldığını tespit ettik. Düzce'de yaşamıyor. Hüseyin Erer; Belediyeler birliğinde görevli. AKP Karabük eski belediye başkanı Düzce Belediyesinin şirketi olan Yeypaş'tan maaş alıyor. Düzce’de yaşamıyor.” diye konuştu.

Mehmet keleşin bir an önce görevden uzaklaştırılması gerekmektedir
“Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in keyfi uygulamaları Düzce Belediyesi’ne ve Düzce halkına zarar vermektedir.” diyerek açıklamalarını sürdüren Yılmaz, “Bu harcamalar neticesinde Düzce Belediyesi’nin borçları inanılmaz oranda artmış şehre gerekli hizmetler yapılamamıştır. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş’in bir an önce görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Zira artık kendisinin ki metal yorgunluğunun ötesindedir. Artık metal yorulmasını geçmiş ve potada erimeye başlamıştır.” Çağrısı yaparak açıklamasını tamamladı.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak ise Düzce Belediyesi’nin Başkan Mehmet Keleş göreve geldiğinde 170 milyon TL olan borcunun 400 milyon TL’ye geçtiğini öne sürdü.



Albayrak Düzce Belediyesinin ihaleleri yüksek bedellerle gerçekleştirdiğini öne sürerek ‘Niye yüksek fiyat yapılıyor?’ sorusunu yöneltti. Albayrak son olarak Belediye Meydanındaki dikey bahçenin ne kadar bir fiyatla yapıldığını sordu.

Haber:Y.SEVER