Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) üye 150 kişi Düzce Adliyesi önünde toplandı. Partililer, adliye önünde istifa dilekçelerini hazırladı. Partililer istifa dilekçelerini teslim etmeden önce grup olarak basın açıklaması yaptı.



Grup adına açıklama yapan eski il başkanı Cemalettin Yıldız, 1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından MHP’nin Genel Merkez Delegelerinin 800 civarında imza toplayarak kongre talep ettiklerini hatırlattı.

Hukuk çerçevesinde kongre mücadelelerinin engellendiğini ifade eden Yıldız, “1200 delegenin 800 tanesi imza veriyor. Kongre istiyor fakat kabul edilmiyor. Türkiye’deki adalet ve hukuk sistemi de herkesçe malum. Genel başkan adayları partiden ihraç edildi. Genel merkeze karşı gelen, fikirlerini benimseyen tüm arkadaşlarımız farklı şekilde yaptırımlara maruz kaldı.” dedi.



Tüm ülküdaşlarımız bugün yerini buldu
Yıldız, istifa sürecinin ardından atacakları adımlara ilişkin şunları ifade etti:
“Demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak için Genel Başkan Adayı Meral Akşener ile birlikte yeni bir yola çıktık. Düzce’nin eski ilk il başkanıyım. 17 yaşındayken Adana’daki ilk kongrede yer aldım. 48 yıldır bu partideyim. O kadar zoruma gidiyor ki ocaktan ayrılmak, şuan bu dilekçeyi veriyor olmaktan annemi kaybetmiş gibi üzüntü duyuyorum. Yapacak bir şey kalmadı. Tüm ülküdaşlarımız bugün yerini buldu. Ülkücü olanlar bu camianın altındadırlar.”

İstifalar zaten bir aydır sürüyor
İstifalarına ilişkin kamuoyunda ‘partiden ihraç edilecek isimler istifa ediyor’ yönündeki düşüncelere katılmayan Yıldız konuyla ilgili olarak, “Bu konuyla ilgili Disiplin Kurulu Başkanımızla görüştüm. Kendisi böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Öyle bir şey yok. Onlar zaten bizim liste vereceğimizi biliyor. İstifalar zaten bir aydır sürüyor.” şeklinde konuştu.

Yıldız son olarak parti kurma çalışmalarının 25 Ekimden sonra başlayacağını açıklayarak yerlerini belirlediklerini dile getirdi. Açıklamanın ardından partililer istifa dilekçelerini adliyede İlçe Seçim Kurulu’na teslim etti.

Haber:Y.SEVER