Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığı’nda bu sabah itibariyle aday başvuruları alınmaya başlandı. İl Başkanı Onur Özen’den aldığımız bilgiye göre; müracaatların başladığı ilk gün 6 başvuru yapıldı.
GÜNDAY, ÇETİN, BATRA VE ÖZYİĞİT
7 Haziran milletvekili seçimlerinde 3. Sıra adayı olan Demet Günday, aday adayı olan MHP eski belediye meclis üyesi Hakan Çetin, MHP il Yönetiminden Zafer Batra ve MHP eski İl Basın Sözcüsü Oğuz Özyiğit'in resmi başvurusunu yaptığı öğrenildi. Özyiğit, adaylığıyla ilgili olarak "26. Dönem genel seçimlerinde Düzce Milliyetçi Hareket Partisi Aday Adaylık Başvurusu için gerekli evrakları tamamlamış bulunmaktayım. Hakkımızda hayırlısı..." dedi.
ÇAKMAK İSTİFA ETTİ, KATIRCIOĞLU DEVAM ETTİ
Milletvekili adayı olmak isteyen memurlar için bugün son gündü. MHP’den aday adayı başvurusu için istifa ise Türk Eğitim-sen Düzce Şube başkanı Osman Çakmak’tan geldi.  Memuriyet görevinden istifa eden Çakmak, İl Başkanlığına gelerek ilk adımı attı. MHP’den aday adaylığı başvurusu yapması beklenen Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu ise istifa etmedi. MHP genel Merkezi ile yaptığı istişareler sonrası Katırcıoğlu, belediye meclis üyesi görevine devam edeceğini açıkladı.
DURAN DA ADAY
 MHP’de son olarak adaylık başvurusu yaptığı öğrenilen isim ise İrfan Duran oldu. Uzun yıllardır teşkilatın içinde olduğu öğrenilen ve bir dönem Çilimli ilçe başkanlığı yapan Duran’ın da 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adayı olmak için il başkanlığına müracaatını yaptığı öğrenildi.  
Başvuruları toplayan il başkanlığı yapacağı istişarenin ardından belirlediği isimleri genel merkeze sunacak. Son kararı MHP genel merkezi verecek.