AK PARTİ'DE ANKET BOLLUĞU

Yerel seçimlere yaklaşırken siyasi partilerde de hareketlilik başladı. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde işi sıkı tutmak isteyen iktidar partisi hem esnaf ziyaretleri hem de anketlerle halkın nabzını tutmaya sürdürüyor. Yapılan açıklamalarda da halkın bir kez daha teveccüh göstermesi ile seçimlerden galip ayrılma ve bu kez 11'de 11 yapma hedefinin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakıldığı görülüyor.


CHP'DE SEÇİM YAVAŞLIĞI

Siyasi partilerde bir yandan istifa furyası devam ederken bir yandan da aday adaylıkları için başvurular devam ediyor. Gözünü milletvekili çıkarmadığı illere diken CHP ise bu illerin parti yöneticileri ile özel bir çalışma yapıyor. Kulislerde, aday adaylığı sürecinin erken başlatılmasına rağmen, aralarında Düzce'nin de bulunduğu illerde aday bulmakta sıkıntı yaşandığı kulislerde konuşuluyor. Güçlü aday peşinde olan CHP'nin Düzce'de seçim çalışmalarını yavaş yürüttüğü görülüyor. İstifa süreçlerin sona erdiği CHP'de aday açıklamasının şubat 2014'e kadar uzaması bekleniyor.

EN SESSİZ MHP

2009 yerel seçimlerinde Düzce belediyesini kılpayı kaçıran MHP'de ise sessizlik sürüyor. Nisan ayında sahaya ineceğini açıklayan MHP, seçim hareketliliğinden çok uzak bir görüntü çiziyor. 2009 Yerel Seçimleri'nde Düzce'de 2 belde ve bir ilçe olmak üzere 3 belediyeyi kazanan ancak Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın AK Parti'ye geçmesi ile belediye sayısı 2'ye düşen MHP, mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceği konusunda da net bir açıklama yapılmıyor. Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu ile Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer'in tekrar aday olmaya sıcak baktıkları, partiden bu yönde gelecek talebi bekledikleri biliniyor.


Öte yandan iktidar partisinde bazı ilçelerde ve merkezde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Muhalefet tarafında yaşanan sessizlik iktidar partisinin sık sık aday adayı bulamadıkları yönünde eleştirilermesine yol açıyor. MHP kanadındaki bu sessizlikte aday bulma yönünde sıkıntı yaşandığı yorumuna neden oluyor.

 

Haber: S. KAŞKIR