Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz'da bugün düzenlediği basın toplantısında adayların isimlerinin 3 Ocak'ta açıklanacağını söyledi. Ilgaz, “Parti olarak 2009 Mart yerel seçimlerine en iddialı olacak şekilde ve iddialı olabilecak adaylarıyla sevgili Düzcelilerin karşısına çıkmak için çok yoğun bir mesai harcadığımızın bilinmesini istiyoruz. Halihazır durumda 6 ilçe ve iki belde belediye başkan adayımızı netleştirmiş durumdayız. Kaynaşlı da ilçe teşkilatımız aday belirleme çalışmalarını sürdürmekteyiz.” dedi.

Merkez Belediye Başkanlığı adaylığı için Ömer Küçük'le görüştüklerini de doğrulayan Ilgaz, “Merkezde ise basında da sık sık yer aldığı üzere sayın Ömer Küçük'e adaylık teklifi götürdüğümüz doğrudur. Kendisi bizden değerlendirmek için süre istemiştir. Bu hafta sonuna kadar bu konuda net bir şey söyleme şansına sahip olacağımızı ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aday açıklamalarının da 3 Ocak'ta yapılacağını dile getiren Ilgaz, “ 3 Ocak Cumartesi akşamı Düzce Ülkü Ocağının düzenledığı ve sanatçı Ahmet Şafak'ın yer aldığı konser eşliğinde adaylarımızı basına tanıtmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ilgaz, 17 Ocak'ta yapılacak Ticaret ve Sanayı Odası seçimleriyle ilgili olarakta parti olarak seçimlere doğrudan taraf olmalarının mümkün olmadığını belirtti. İl Başkanı Kenan Ilgaz, Konuralp'te şimdilik aday belirlemediklerini çünkü mevcut başkan İbrahim Aykut'un Konuralp'te yeniden Başkan seçileceğini inandıklarını da sözlerine ekledi.