27 Eylül 2009 Pazar günü yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 4. olağan il kongresinde yapılan oylama sonucu 61 oy farkı ile Mevcut İl Başkanı Kenan Ilgaz'ı geçerek Başkan olmaya hak kazanan Abdullah Danışmaz, bugün MHP binasında yapılan devir teslim töreni ile görevi teslim aldı. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, eski başkan Kenan Ilgaz ve partililerin katıldığı devir teslim töreninde Danışmaz görevi devralarak İl başkanlığı koltuğuna oturdu.

Devir teslim töreninde konuşan eski Başkan Kenan Ilgaz, deregelerin tercihi sayın başkanımızdan yana olduğu için bu bayrağı bundan sonra o taşıyacaktır. Partimiz için elimizden geleni yaptık. Başkanlık görevini bırakmış olmama rağmen elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah başarılı olurlar dedi.

MHP'nin yeni İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise yaptığı konuşmada devraldığı görevi en yi şekilde sürdüreceğim. Elimden gelen çalışmayı ben ve arkadaşlarım en iyi şekilde yapacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın sözlerine yer verdi.

MHP'nin yeni başkanı Abdullah Danışmaz, bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Eski Başkan Kenan Ilgaz'a çiçek verdi. Ilgaz, seçimi kaybetmesinden dolayı ailesine daha çok vakit ayıracağını söyleyerek MHP binasından ayrıldı.