MHP’de başarısız geçen genel seçimlerin faturasının İl Başkanı Onur Özen’e kesileceği iddia ediliyor. Partinin 7 Haziran’da Düzce’de beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalması ve Özen’e teşkilat içerisinden tepkilerin artması sonrası il yönetiminde yer alan isimlerin bir araya gelerek radikal kararlar aldığı ve harekete geçeceği konuşuluyor. İl yönetimindekilerin yaptıkları toplantıyla İl Başkanı Onur Özen hakkında içerisinde olumsuz değerlendirmelerin yapıldığı bir rapor hazırladığı, konuyu Ankara’ya giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ileteceği konuşuluyor.

Bahçeli’nin İl Başkanı Onur Özen’i görevden almasına yönelik bir talepte bulunmak amacıyla hazırlanan raporda, teşkilat içerisinde yaşanan gelişmelere yer verildiği iddia ediliyor. Başkan Özen’in olası bir görevden alma durumuyla karşı karşıya kalması durumunda yönetimde yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla, yeni il başkanının kim olacağına dair karar alınmasının önünün açılacağı konuşuluyor. Başkan Özen’in görevinden ayrılması durumda il başkanlığı için öne çıkan ismin MHP il Basın Sözcüsüyken görevinden istifa eden fakat istifanın yönetim tarafından kabul görmediği öğrenilen Oğuz Özyiğit olduğu belirtilirken parti içerisindeki bu gelişmelerle ilgili genel merkezden henüz Başkan Onur Özen’e kesin bir kararın ulaşmadığı öğrenildi.

MHP’de meydana gelmesi muhtemel bir diğer seçeneğin İl Başkanlığı kongresinde İl Başkanı Onur Özen’e rakip olarak seçime giren ve parti içi muhalefetin desteklediği aday olan Eczacı Ümit Yılmaz’ın il başkanlığı ihtimalinin azda olsa dillendirildiği fakat bu ihtimalin gerçekleşmesinin yalnızca genel merkezin atamasıyla olabileceği düşünülüyor. MHP’de yaşanan bu gelişmelerin alınacak erken seçim kararıyla birlikte seçime il yönetimi olarak yenilenmiş ve güçlenerek gidilme düşüncesinin taşındığı tahmin ediliyor.

Haber:Y.SEVER