Milliyetçi Hareket Partisi Basın ve Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Özyiğit, istifasını sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Özyiğit açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığında yürütmekte olduğum Basın Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevimden ve İl yönetiminden gerekli gördüğüm lüzum üzerine ve kendimce haklı sebeplerden dolayı istifa etmiş bulunmaktayım. Göreve geldiğim günden itibaren, elimden gelenin en iyisini, sizlerin bana vermiş olduğu destekle yerine getirmeye çalıştım. Bu konuda bana destek veren, gerek ulusal basında, gerekse yerel basında ses getirecek açıklamalara ve haberlere imza atmamıza sebep olan bir birinden değerli Düzce Basınına, zaman içerisinde beşeri ilişkilerimizin arkadaşlığa, dostluğu dönüştüğü basında çalışan kardeşlerime şükran ve minnetlerimi sunarım.
 Kendimi bildim bileli Ülkücü camianın içerisinde bulunmam sebebiyle, davamdan kopmuş ya da bu davaya küsmüş değilim. Bundan sonraki süreçte de, yine partim ve davam için çalışmalarımı sürdüreceğim. 7 Haziran seçimleri, ülkemiz için çok önemli bir seçimdir. Bu ortamda içinde bulunduğum iş ve özel sebeplerimden dolayı, çalışmaktan geri kalarak partime zarar vermemek adına böyle bir karar almış bulunmaktayım. Bizlere inanan, bizlerle birlikte yol alan Düzce Basınına teşekkürü bir borç bilirim.

Haber;S:KAŞKIR