Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 26.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için 1 Eylül'de başlayan aday adaylığı başvuruları, 6 Eylül Pazar günü saat 17.00'de tamamlandı. Söz konusu tarihler arasında partililer başvurularını MHP Genel Merkezi'ndeki Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimine yaptı. Aday adaylığı başvurusu yapanlardan "başvuru aidatı" alınmadı.  Kamuoyunda Düzce’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne 7 ismin adaylık başvurusu yaptığı konuşulsa da 6 aday adayı da genel merkezde sessiz sedasız müracaatını tamamladı. Böylece MHP’de aday adayı sayısı 12 oldu.

KONUK VE GÜNDAY YENİDEN…

7 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde 1. sıra adayı Abdullah Danışmaz, 1 Kasım seçimlerine tekrar adaylığını koymadı. 2. Sıra Milletvekili Suat Konuk ve 3. Sıra Milletvekili Demet Günday ise bu seçimde bir kez da “bende varım” dedi. Ailesi ve yakın çevresinin görüşünü alarak son kararını vereceğini söyleyen Konuk’un genel merkeze son gün başvuru yaptığı görüldü.

YENİ İSİMLER…

Osman Çakmak, Oğuz Özyiğit, Ahmet Göksu, İrfan Duran aday adaylığını başvurusunu erkenden duyuranlar oldu.  Bu isimlerin yanı sıra Celal Kasapoğlu, Ahmet Resuloğlu, İsmet Saras, Bahri Temeltaş, Taner Ataç, Metin Güneş da genel merkezde adaylık müracaatında bulunduğu açıklandı.

ÇETİN VE BATRA YOK!

İl Başkanlığına müracaatını yapan Zafer Batra’nın  milletvekili aday adaylığından çekildiği belirtilirken, adı aday adayı olarak açıklanan Hakan Çetin'in başvuruda bulunmadığı   öğrenildi.