Akçakoca Belediyesi’nde aylardır maaş ödenememesi yüzünden çalışanların yaşadığı mağduriyet giderek büyürken, yönetimin soruna kalıcı çözüm getirememesi eleştiriliyor. Bu konuyla ilgili ilk kez Öncü Haber mikrofonuna konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, personele bu ay itibariyle maaşlarının ödeneceğinin müjdesini verdi.

“Bu konuda bahanemiz olamaz”

3 aydır süregelen maaş krizini pandemi sürecine ve İller Bankası’ndan gelen ödeneğin düşmesine bağlayan Caboğlu, “Gönül ister ki herkes maaşını alsın hatta bir ay önceden maaşını, primini verelim. Seçimlerden sonra Okan başkan geldiğinde çok rahat bir belediyeyi devraldığımızı söyleyemeyiz ama bu bizim bir bahanemiz olamaz. Böyle geniş kapsamlı, dünyayı saran bir pandemiyi düşünemezdik. Seçim döneminde verilen vaatler noktasında hizmet yapma zorunluluğumuz var.” dedi.

“Siyasi kaygılarla işçi alımları olmuş”

Belediyede ‘şişik’ olarak nitelendirilen fazla kadro olduğunu kabul eden ve bu durumu siyasi kaygılarla hareket edilmesine bağlayan Caboğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ciddi bir işçi alımı var. Böyle bir durum varken; Okan başkan neden işçi alma gereği duydu? Biliyorsunuz Okan başkan, her iki çarşıda da çevre düzenleme çalışmaları yapmış, park çalışmaları yapmış. O nitelikte çalışacak işçi olmadığı zaman yapacağınız işle alakalı bir işçi alma zorunluluğunuz var. Bundan da önce belediyeler İŞKUR üzerinde işçi alımı yapabiliyordu; o da olmayınca bu açığı bir şekilde kapatmanız lazım. Tabii İller Bankası’ndan gelen kişi başına düşen gelire baktığınız zaman bir önceki dönemden kalan borçlardan sebep kesintiye uğruyorsunuz, yüzde 30 bir kesinti varken yüzde 40 olmuş ve şimdi yüzde 50 oranında bir kesinti oluyor. İster istemez bir aksaklık olabiliyor.”

Maaş müjdesi: Herkes toplam maaşını alacak

Maaşlar konusundaki müjdeyi ise şöyle dillendirdi: “Herkes maaşını toplam itibariyle bu ay içerisinde almış olacak, bu müjdeyi verelim. Kamuoyunda konuşulan şekilde değil çok ciddi çalışmalar var, Akçakoca’da şantiye havası esecek. Akçakoca Belediyesi diğer ilçe belediyelerine örnek olma yolunda gidiyor. Öyle de bir zorunluluğu var.” diye konuştu.

“Dursun Ay, kamuoyu tarafından iyi tanınan, diyaloğa açık bir arkadaşımız”

Nisan ayının ilk haftası yapılacak olan İl Genel Meclisi Başkanlık Seçimleri’nde MHP grubunun AK Partili Dursun Ay’ı destekleyeceğinden üstü kapalı bahseden Caboğlu, 15 Temmuz anma törenlerinde İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ile aralarında yaşanan protokol krizini değerlendirdi.

“Bir kişinin hatası yüzünden AK Parti’yi sorumlu tutmayız“

“Biz MHP olarak hiçbir zaman şahsi ve nefsi hareket etmedik.” diyen Caboğlu,  şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti içerisinde birinin yapmış olduğu hareketten ötürü genel mevzuatta bunu işletmeyiz. Bu yönde bir tavrımız olmaz. Biz şuna bakarız, Çiğdem hanım, belediye meclisinde uyumlu mu? Düzce için faydalı işler yapıyor mu biz buna bakarız ama AK Parti teşkilatının iç işleyişine de karışmayız. Düzce için kim faydalı olur o yönde düşüncemiz olabilir. Bir kişinin hatası yüzünden AK Parti’yi sorumlu tutmayız. Ziyaret gerektiğinde teşkilat anlamında ziyaretimi de yapmışımdır. Düzce için en hayırlısı, en yakışanı neyse o olsun ve bu olursa seviniriz. Tersi durum olursa da, biraz kaygıya düşeriz. Biz yanlış görmüşüz yanlış bakmışız şeklinde değerlendiririz. Bizim de 6 meclis üyemiz ve 21 Cumhur İttifakı üyemizle de Düzce’mize yakışır bir şekilde meclis başkanımızı seçerek, hizmetiyle ilgili birlik beraberlik ve diyalog içerisinde oluruz. Benim sıcak baktığım aday önce kendi meclis üyemin içinde olur. Biz AK Parti’nin işleyişine doğrudan karışmamız şık olmaz, ama Dursun Ay Düzce’de Belediye Başkanlığı yapmış ve bir şekilde kamuoyunun daha iyi tanıdığı, diyaloğa açık olan bir arkadaşımız. Bunu AK Parti kendi grubu içerisinde değerlendirecektir.”

“İstanbul Sözleşmesi ahlaki değerlerimize uymuyor”

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini parti olarak desteklediklerini belirten Caboğlu, “Bunu çok iyi anlamak lazım. MHP olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin 10 yıldır iyi bir kazanım getirmediğini söylememiz lazım. Bizim örf adetlerimize, yaşam tarzımıza uyuyor mu? Feshedilmesi şahsım olarak memnun etmiştir. Yani burada kadına şiddet yönünde bir faydası yok. Bu değerlendirme de doğru olmaz. Yaşam tarzımıza uygun değil, maddelerini okudum ve kafa yordum. Bizim ahlaki değerlerimize uymuyor; feshedilmesi bana göre uygun olmuştur.” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI