2009 yerel seçimlerinde Düzce Belediyesini kılpayı kaçıran MHP genel merkezinden Düzce'ye çıkartma. Yerel Seçimlerde Düzce'de 2 belde ve bir ilçe olmak üzere 3 belediyeyi kazanan ancak Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın AK Parti'ye geçmesi ile belediye sayısı 2'ye düşen MHP'de bugüne kadar net bir aday açıklaması yapılamazken genel merkezden yarın yerel seçim çalışmalarını incelemek adına heyet gelecek.

Yarın sabah saatlerinde Düzce'ye gelecek olan MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, MHP MYK Üyesi Sami Uzun ve MYK ÜYESİ Av.Halil Öztürk düzce merkez ve ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

Sabah Kaynaşlı gişelerinden Düzce'ye girecek olan heyet yarın sivil toplum kuruluşları esnaf ve odalarını ziyaret edecek. Genel merkezden görevli heyet il ve ilçe teşkilatlarındaki yerel seçim çalışmalarını da yerinde inceleyecek.

2 gün Düzce'de kalacak heyet Düzce hakkında yapmış oldukları bilgilendirmeleri kamuyoyu ile paylaşacak ve aynı zamanda ziyaretlerinde kendilerine iletilen merkez ve ilçelerdeki sorunları da meclise taşıyacak.

NETLEŞEN BİR ADAY YOK

Düzenlediği basın toplantısında genel merkezden gelen heyetin programını aktaran MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yerel seçimler için şuan netleşen bir isim olmadığını belirtti.

Danışmaz, "Netleşen bir aday yok,çalışmalarımız var. Ilçelerde çalışmalarımız var. Talep ve isteklerimiz var. Milliyetçi hareket partimize yakışır bir adayla çıkmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Değişik güzel isimler var. Bizim teklif ettiklerimiz var. Onların düşünme sürelerinin dolmasını bekliyoruz. Bu ay içinde o süre doluyor. Netleştikten sonra teşkilatımızda uygun görürse onlarla yola çıkıp görüşmek istiyoruz.Yüzde 50'si Akp'den olmak üzere en az bin kişi partimize katıldı. Rozet takmak için genel başkanımızın verdiği bi tarihte katılım töreni düzenleyeceğiz o törende de adaylarımızı kamuyoyuna tanıtmak istiyoruz."dedi.

Danışmaz ayrıca MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı muhatap olarak Melen Suyu Projesi, köylerdeki içme suyu, Katı Atık Depolama Sistemi kültür merkezi başta olmak üzere Düzce ile ilgili sorunlarını meclise taşıdığını anımsattı.

Danışmaz, Celal Adan tarafından Başbakan'a 10 soru sorulduğunu ve cevapların gelmesi ile birlikte kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR