“Açıklamayı kendisinin kaleme almadığını düşünmek istiyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Onur Özen, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç’ı ağır bir dille eleştirdi. Özen, Keskin’in terörle mücadelede MHP’nin destek vermediği yönündeki açıklamasına istinaden ‘Bu açıklamayı kendisinin kaleme almadığını düşünmek istiyorum.’ diyerek şunları söyledi: “Bizim daha önceden de olduğu gibi terörle mücadelenin silahla yapılması noktasında beyanlarımız var. Bu ifadeyi MHP çatısı altındaki hiçbir siyasinin söylemesine dahi gerek yok. Terör örgütüyle silahlı mücadele yapılması gereken bir durumdur. Çözüm sürecinin de değerlendirilmesi gerekiyor. Çözüm sürecinde neler yaşandığının da değerlendirilmesi gerekiyor.”

“Siz rızık verdiğinizi mi iddia ediyorsunuz? “

Düzce'de 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne yönelik yürütülen soruşturmaları eleştiren bir açıklama yayımlayan 25 avukata sözü getirerek açıklamalarını sürdüren Özen, şunları kaydetti: “Düzce’de görüşlerine katılmamakla beraber 25 avukat açıklama yaptı. Avukatlar üzerinde siyasi irade tarafından öyle bir baskı yaratıldı ki içlerinden birkaç avukat tekrar açıklama yapma gereği hissedip teröre destek vermediklerini belirtti. Avukatların açıklamasının ardından Düzce’de bir Cuma sonrası Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç açıklama yaptı. Bu avukatların kazandığı paraların Kandil’e gittiğini iddia ettiler. Bu açıklamayı yapan Kılıç’ın yanında AK Parti’nin il başkanı duruyor ve bu açıklamaya müdahil olmadı. Aynı açıklamanın devamında ‘Bizim 25 bin kayıtlı SMS üyemiz var. Biz bu avukatlara iş verilmemesi için mesaj göndereceğiz. Biz MHP olarak rızkı Allah’ın verdiğine inanıyoruz. Siz rızık verdiğinizi mi iddia ediyorsunuz?”

“Türkiye Cumhuriyeti bir savaş içerisinde değil”

Geçmişte Düzce’de yapılan Akil İnsanların Toplantısı'ndaki Memur-Sen İl Temsilcisi Kılıç'ın konuşmalarını aktaran Özen, hem Keskin’i hem de Kılıç’ı eleştirdi. Özen, “Sayın Kılıç’ın 2013 yılında Akil İnsanlarla yapılan toplantı sonrasında tutanağa geçmiş beyanları var. Kılıç’ın o dönemki açıklamaları şöyle: ‘Geriye dönüp bakıldığını boşuna savaşıldığı görülüyor. Dünyada bunun birçok örneği bulunuyor. Savaş bir sonuç getirmez.’ Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin en son savaşının ne zaman olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir savaş içerisinde değil. Terörle mücadele söz konusudur. Bu kişinin çıkıp da fikir özgürlüğünden bahseden insanların linçini talep etmesi, AK Parti’nin il başkanının da yanında bulunması ve bir siyasinin buna müdahale etmedikten sonra bizim açıklamamızın akabinde çıkarak ‘MHP terörle mücadeleye destek vermiyor’ gibi talihsiz bir beyanda bulunması, açıklanabilir bir durum değildir.” dedi.

“Tek amaçları kamuoyunu yanıltıp siyasi rant elde etmek”

Eleştirilerinin dozunu arttırarak sürdüren Özen, dürüst siyasetin gerekliliğine vurgu yaptı. Özen, “O zaman siz bir kamuoyu algısı yaratmaya çalışıyorsunuz. Düzce’de yaşayan insanların hangisi terörle mücadeleye karşı olduğunu söyler. Terör ve PKK bu ülkenin baş belasıdır. Ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalıdır. Silahlı mücadele sonuna kadar gerekiyordur. Doğu’da bugün terörle mücadelenin şehir içinde yaşanmasının en büyük nedeni, çözüm sürecidir. PKK’nın şehirlerde yapılanmasına AK Parti’nin siyasi iradesi göz yummuştur. Bunu AK Parti’li siyasiler kendileri de belirtti. Tek amaçları kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunup siyasi rant elde etmektir. Düzce’de dürüst siyaset yapılmak zorundadır. Düzce’nin önünü açmak istiyorsanız dürüst siyaset yapacaksınız.” şeklinde konuşarak açıklamalarına son verdi.