Açıklamalarında Belediye Meclisi çalışmaları ve kurulan komisyonların dağılımında haksızlıkların olduğunu dile getiren Erkan Arslan bize denetimine gerekli olan yerlerden uzak tuttular dedi.
MHP Belediye meclis üyeleri meclis çalışmaları ve kurulan komisyonlarda kendilerine haksızlık yapıldığını söylediler. Basın açıklamasında İl Başkanı Abdullah Danışmaz, MHP'li Belediye Meclis üyelerinden Hilal Kaşkır, Hakan Çetin, Ayhan Cicu, Hülya Ersoy ve Fatma Can katıldılar. Basın açıklamasını yapan meclis üyesi erkan arslan Arslan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyerleri olarak, yaklaşık 10 aydır görev yapmaktayız. Yapılan 29 mart 2009 tarihli yerel seçimlerine Düzce Belediyesini yönetmek iddasıyla yola çıkan ekibimiz değerli Düzceli seçmenlerin isteği doğrultusunda Düzce Belediyesi meclisinde görev almıştır. Görev sürecimiz boyunca Düzce ve Düzcelinin menfaatini koruyan ve kollayan bir anlayışla görev yetki ve sınırlarımız içerisinde çalışmaya uğraş vermekteyiz. MHP Meclis grubundan yapılan açıklama ile tüm müdürlükleri komisyon üyelerinin birlikte denetlemesi önermemize rağmen daha önceden müdürlük paylaşımı kendileri tarafından hazırlanmış bir listeyi önümüze koyarak tarfııza kabul ettirtmek istemişlerdir. Kabul etmediğimiz bu uygulama oy çokluğuyla komisyon görüşü olarak benimsenip tüm müdürlüklere tebliğ edilmiştir. Değerli Düzcelilerden aldığımız görevlendirme gereği sırtımızdaki sorumluluğun hakkını verebilmek için sayın belediye başkanı ile durumu görüşmek istememize rağmen nedense iki gün boyunca kendisi ile görüşme şansımız olmamıştır dedi.
Düzce'yi yönetmek amacıyla yola çıkan kadrolar olarak, göreve başladığımız günden bu yana Düzce ve Düzcelinin metfaatine olan her türlü konuya destek vermeyi Düzce'mizin ve Düzcelilerin zararına olan her türlü konunun ise karşısında olmayı adeta bir görev tanımı gibi görmekteyiz. Şubat ayı ilk meclis toplantısında biz bu konuyu meclise taşımak istedik. Fakat oradaki ortamı bozmamak için bunu meclise taşımadık. Meclis gündemlerinin bitmesinin ardından başkanlıktan, kent konseyinden ve Ziraat Mühendisleri odasından gelen teklifler görüşüldü. Ziraat mğhendisleri odansında gelen teklif halk sağlığı açısından önemliydi. Kırmızı kod uygulaması binalar başlangıç noktası konumundaki kent konseyi tarafından reddedildi. Biz bu konuya destek veriyoruz diye gündeme alınmadı dedi.