Sakarya Milletvekili Zihni Açba Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Partililerin büyük ilgisiyle karşılaşan Açba, 1 Kasım Erken Seçimleri için il yönetimi ve Milletvekili Aday Adaylarıyla görüş alışverişinde bulundu.

3 ADAY ADAYI YANINDAYDI
Açba’nın önderliğinde yapılan toplantıda İl Başkanı Onur Özen, Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, Milletvekili Aday Adayları Oğuz Özyiğit, Osman Çakmak, Hakan Çetin’in yanı sıra partililerde yer aldı.

MHP’NİN BUNUN DIŞINDA ŞANSI YOK!
Açba Öncü TV’ye özel yaptığı açıklamalarına Milliyetçi Hareket Partisi’nin diğer 80 ilde olduğu gibi Düzce’de de milletvekili çıkarmaması için hiçbir sebep olmadığını belirterek başladı. Açba, MHP’nin Düzce’den milletvekili çıkarmasının tek yolunu şöyle ifade etti: “MHP’nin Düzce’den milletvekili çıkarabilmesinin tek yolu insanımızın omuz omuza vererek bir araya gelerek teşkilatın etrafında kenetlenerek vatandaşa ulaşmasıdır. Zaten MHP’nin milletvekili çıkartması için bunun dışında şansı yok!”

MHP’NİN KULLANACAĞI BİR METOT DEĞİL!
Açba, MHP’nin Türkiye’deki siyaset anlayışında var olan birtakım metotlara başvurabilmesinin mümkün olmadığının altını çizerek örnek verdi. Açba, “Mesela geçmişten duyduğumuz, öğrendiğimiz kadarıyla kendilerine yönelen her talebe ‘Tabi canım, ne demek!, Taleplerinizi karşılarız’ gibi  sözlerle sigara kağıdına not alıp ondan sonra paket bittiğinde atarak vatandaşın sadece seçim sandığında oyunu kullanacağını düşünerek o oyu aldıktan sonrası da önemli değil, mantığıyla vatandaşa yönelik siyaset yapmak MHP’nin kullanacağı bir metot değil! Ne yazık ki bu metot, Türkiye’de geçerli bir metot.

MHP RIZA GÖSTERMEZ
“Yalan vaatler, gerçek dışı vaatler ve geçmişten bu yana gelen kamuya ve devlete ait imkanların seçim yatırımı için kullanılması. Bugün mevcut iktidarın bırakın göz yummayı bunu asla kabullenilmeyecek bir tarzda bunu yapmasına MHP rıza göstermez. MHP böyle bir politika uygulamaz.”

DÜZCE’DE BU İLLER ARASINDADIR
MHP’nin Düzce’de 7 Haziran’da neden 3.parti konumuna gerilediğini yapacakları birtakım araştırmalarla tespit edebileceklerini dile getiren Açba, Düzce’de siyaset yapan biri olmadığı için konuya net bir şekilde vakıf olabilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Açba bu konudaki kanaatini paylaştı. “Türkiye geneli ve Düzce’de AKP’nin devlet imkanlarını had safhada, kabul edilemez ölçüde kullanmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Düzce’de bu iller arasındadır. Şöyle bu iller arasında Düzce veya Sakarya devletin sosyal yardım adı altında sunmakla yükümlü olduğu birtakım destekleri, AKP Milletvekili Adayının, İl Başkanının yaptığı işlermiş gibi bir tavırla vatandaşa sunmasıdır. Devlet zaten vatandaşı yaşatmakla yükümlüdür.”

Açba, resmi rakamlarla örnek vererek hükümetin vatandaştan topladığı verginin 10’da biri kadar hizmet etmediğini söyledi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İFLAS ETMİŞ BİR TACİR DURUMUNDA OLMASINDAN RAHATSIZIM!
Türkiye Cumhuriyeti’nin iflas etmiş bir tacir durumunda olmasından rahatsız olduğunu söyleyen Açba, özelleştirmelere dikkat çekerek, Türkiye’nin 15 yıl önce başında Türkiye Cumhuriyeti ibaresi olan tüm mal varlıklarını sattığını söyledi.

AKP HÜKÜMETİ 24 SAAT EVLERİN İÇERİSİNDE!
MHP’nin yaşanan olumsuzları topluma neden anlatamadığını Açba yine hükümete yüklenerek eleştirdi. “AKP hükümeti 24 saat evlerin içerisindedir. Nasıl evlerin içerisinde? Topyekûn havuz haline dönüştürülmüş medya sayesinde evlerin içerisindedir. O zaman sizin vatandaşa ulaşabilmeniz güç oluyor. Bu durumda ulaşabilme imkanı vatandaşla tek tek birer birer görüşmeler oluyor. Siz bir anlatıyorsunuz, adam 21 görüyor, dinliyor. Şimdi bunun yapıldığı bir ülkede derdinizi ne kadar anlatabilirsiniz?”

Açba son olarak MHP Lideri Bahçeli’nin 7 Haziran akşamı yaptığı ilk açıklama ve sonrasında süren 45 günlük koalisyon görüşmelerinde çizgisini hiç bozmadığını söyleyerek sözlerine nokta koydu.

Haber:Y.SEVER