Sözünü sakınmayan tavrıyla sık sık Düzce kamuoyunda gündem olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhami Caboğlu, Öncü TV’ye yaptığı son açıklamasında CHP’nin yeni yönetimini hedef tahtasına koydu.

Düzce’de bir sorun varsa muhalefete de fatura kesilmesi gerektiğini belirten Caboğlu, “Bugün Düzce’de genel olarak bir sıkıntı varsa, muhalefete de fatura kesmek lazım. Bu, ‘Demek ki muhalefet de görevini yapmıyor’ anlamına gelir. Yapılan hizmetler açısından, bunları muhalefette ele aldığında, daha iyi hizmetler yapılacağının kanaatindeyim. Özellikle ana muhalefet CHP’nin bu konuda biraz sönük kaldığını söyleyebilirim.” diyerek CHP’yi hedef aldı.

Caboğlu: CHP’yi sahada görmek istiyoruz

CHP’nin Düzce’de etkili siyaset yapmadığını öne sürerek İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştığını kaydeden Caboğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni sahada görmek istiyoruz. Ama kendileri nedense sahaya çıkmamak için, alanı boş bırakıp ne yapmak istediklerini, belki kendi ittifakları içindeki bir siyasi partiye, yani İYİ Parti’ye alan açmak için çaba sarf ettiklerini söylerim ben de o zaman. Görünen de öyle bir şey. Bugün sanki İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştıklarını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

Caboğlu’nun bu sözlerine cevap Cumhuriyet Halk Partisi’nin Düzce İl Teşkilatı’ndan değil yaptığı çalışmalar ve açıklamalarıyla hem partililer hem de kamuoyu tarafından yakından takip edilen CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan geldi.

‘CHP 98 yıldır sahada’

Sosyal medya hesabından Caboğlu’nu ve açıklamalarını hedef alan Abanoz, “Cumhur İttifakının küçük ortağının Düzce İl Başkanı Sayın Caboğlu. Demişsiniz ki Cumhuriyet Halk Partisi sahada yok. Cumhuriyet Halk partisi tam 98 yıldır sahada, merak etmeyiniz.” paylaşımı yaptı.

Seçim barajı önerisiyle hedef aldı

MHP’nin seçim barajını yüzde 7’ye indirilmesi önerisi üzerinden yüklenen Abanoz, “Siz seçim barajını %7 ye çektirdiniz ya. Neme lazım o kadarda oy alamayacaksınız gibi görünüyor. Bence siz kendinizi sağlama almaya bakın.” cümlelerini kullandı.

‘CHP’yi önemsediğiniz için teşekkürler’

Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın kaybedeceği iddiasında bulunan Abanoz, “Ben yine de sizlere teşekkür ederim Cumhuriyet Halk Partisi’ni önemsediğiniz için. Ne de olsa ilk seçimde Cumhur İttifakı gidecek, CHP bir asır daha dimdik ayakta kalmaya devam edecek. Endişe etmeyiniz artık. İyi ki varsınız. Saygılarımla, Akçakoca’dan selamlar.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN