Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin düzenlediği konferansa katılmak için Düzce’ye geldi. Akşam saatlerinde karayolu ile İstanbul’dan gelen Kurtulmuş’un ilk adresi Ak Parti İl başkanlığı oldu. Parti teşkilatı ile bir araya gelen Kurtulmuş, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu…

 

 

Ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin düzenlediği konferansta konuştu. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleşen konferansa Ak parti teşkilat üyeleri de katıldı. Sema gösterileri ile başlayan programda İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesi Başkanı Hikmet Keskin ve Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın konuşma yaptı…

 

 

Numan Kurtulmuş Küresel Uygarlık Krizi ve Çıkış Yolu konusunda konferans verdi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada insanın, kainatın yaradılış gayesi olan ve Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu dile getirdi.

 

 

"Bu en değerli varlığınsa ölümünden sonra dünyaya bıraktığı en değerli hususların başında ortaya çıkarmış olduğu medeniyet geliyor" diyen Kurtulmuş, "İnsanlık tarihi baktığınız zaman medeniyetler arasındaki mücadeleden ibarettir. Tarih boyunca bunlar yer değiştirir. Kim sünnetullaha uygun davranırsa yani toplumsal değişimin yasalarını hangi medeniyet yerine getirirse o medeniyet güçleniyor, diğeri aşağıya iniyor" ifadelerinde bulundu.

 

 

Türkiye'de devletle millet kaynaşıyor

 

Dünyanın, en önemli medeniyet tarihi dönemlerinin birinden geçtiğini belirten Kurtulmuş, son üç asra şekil veren modern batı medeniyetinin çok büyük krizleri bünyesinde barındırdığını ve bu krizlerin sadece batı dünyasıyla kısıtlı kalmadığını, bütün dünyaya ihraç edildiğini söyledi.

 

 

Kurtulmuş, Türkiye'nin, 150 yıllık derin uykusundan uyanmaya başladığına dikkati çekerek, "Türkiye'de devletle millet kaynaşıyor. Devlet milletin değerlerine itibar ediyor. Bu süreç başladı. Bu ülkede milletin değerleriyle bütünleşmiş çok kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti, sadece kendisine değil bütün dünya mazlumlarına ışık tutacak bir noktaya gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Afet bölgesi ilan etmek öyle kolay değil

 

Konferans sonunda Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı… öncelikle Düzce’nin ilçelerinde ve köylerinde büyük hasara yol açan sel felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili soruyu cevapladı.

 

Kurtulmuş, “Afet bölgesi ilan etmek öyle kolay değil… önemli bir karar bunun içinde bütün hasar tespitleri yapılması gerekir. Buna göre hareket edilir.”dedi.

 

Kurtulmuş ayrıca yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olması ile ilgili olarak konuştu.

 

 

 Kurtulmuş, “Bu kasetlerle Türkiye’nin önünün nasıl kesilmek istendiğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Eninde sonunda hakikat ortaya çıkar kim hangi gücü kullanarak hangi montajı hangi tapeyi ortaya koyarsa koysun hakikat ortaya çıkacaktı. Diğerlerinin de ortaya çıkacağının kanaatindeyim. elinde ne varsa ortaya çıkarsın. Hangi tapeleri ortaya koyarsa koysun milletin itibar etmediği ortadadır…bunun en güzel göstergesi de 30 mart yerel seçimleridir. Bunlar bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar hiç biri tutmaz. Tutmayacaktır. Hedeflerinin doğruyu ortaya çıkartmak değil maalesef büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin kurulmasını bir takım güç odakları ile yabancı güçlerle önüne engeller çıkartmak olduğunu gördü. Çıkartılan kayıtların, tapelerin yolsuzların önüne geçmek değil”diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR