Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam eden Yeni Tip Korona Virüs (Covid – 19) salgını, en çok küçük ölçekli esnafı etkiledi. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de yüzlerce esnaf geçici bir süreyle zorunlu olarak işyerini kapatmak zorunda kaldı.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın gündeminde de salgın nedeniyle zor günler geçiren esnaflar vardı. Milletvekili Yılmaz meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüs salgını döneminde birçok küçük esnafımız dükkânını kapattı veya kapatma durumuna geldi. Bu esnaflarımızın evlerine ekmek götürebilmesi için bir an önce yardım yapılmalıdır. Ayrıca, bu esnaflarımızın kredi kartı, kredi taksitleri gibi ödemeleri faizsiz olarak ertelenmelidir. Esnafımızın kredi kooperatiflerinin haricinde aldıkları krediler faizsiz olarak ertelenmelidir. Bankalar, esnaflarımıza üç ay erteleme sağlayabileceklerini ancak faizlerini işleteceklerini söylemektedirler. Bu üç aylık faizi hesapladıklarında yeniden kredi çekseler daha hesaplıya geleceği görülmektedir. Bir an önce küçük esnafımızın sessiz çığlığı duyulmalıdır diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”