Türk siyasetinin önemli isimlerinden Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan vefatının 7. yılında Düzce’de düzenlenen programla anıldı. 27 Şubat 2011 tarihinde hayata gözlerini yuman Erbakan’ın 7. sene-i devriyesi dolayısıyla Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı tarafından dün akşam Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Programa çevre illerden partililer de katılım gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatını ve Türk siyasetindeki önemini anlatan slayt gösterisi ile devam etti.

“Hiçbir zaman kandırmadı, kandırılmadı”
Anma etkinliğinde kürsüye gelerek, merhum liderleri hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, “Rahmetli hocamızı tanıdığımız için ne kadar şükretsek, hamdetsek azdır. Hiçbir zaman kandırmayan, kandırılmayan bir liderin mensupları olduğumuz için ben şahsen memnunum.” dedi.

“30 yıldan beri söylemiş oldukları bugün yaşanıyor”
Mertol şöyle devam etti: “Bu zamana kadar hocamdan çok şeyler öğrendik. Onun bırakmış olduğu vizyon ve misyon üzerine de söylemlerimizi devem ettiriyoruz. Hak’tan ayrılmadık. Çok az bir insan grubu olarak kaldık ama 0.17 oy oranına düştük, doğru bildiğimizi söylemeye, dik duruşumuzu devam ettirmeye, bayrağımızı yere düşürmeden dalgalandırmak için gerekli mücadeleyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugünlerde görüyoruz ki rahmetli hocamızın 30 yıldan beri söylemiş oldukları bugün ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanıyor. Herkes her siyasi görüşten hangi arkadaşlarla oturup sohbet etsek diyor ki ‘Rahmetli hoca bunu 30 yıl evvel söylemişti.’”

 “Kan ve gözyaşı devam ediyor”
Komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara sözü getiren ve “Kan ve gözyaşı devam ediyor.” diyen Mertol, “Dün Irak’taydı, ertesi gün Libya’daydı peşinden Suriye’ye geldi.  Bu böyle devam ederse akabinde ya İran gidecektir ya Türkiye gidecektir. Bu sebeple biz milli görüşçüler olarak çok daha fazla çalışmamız lazım. Rahmetli hocamızın izinden, onun söylemlerinden aynı onun söylediği şekliyle 40 yıl evvel ne söylediyse aynı sözlere devam edip, dik duruşumuzu muhafaza edip, Hak’kı savunup çalışmalarımıza devam etmek zorundayız.” dedi.

“Yaşanabilir bir Türkiye”
Programa katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Başta Erbakan hocamız olmak üzere milli görüş davasına omuz vermiş, bu dava uğrunda mücadele etmiş ve rahmete kavuşmuş bütün kardeşlerimize, büyüklerimize sonsuz rahmetler diliyorum. Hocamızın başlatmış olduğu bu kutlu yürüyüşü yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurulana kadar nasip etsin.”  

Haber: H. GÜRSOY