Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Faruk Erdem tarafından yapılan açıklamada 26 Ekim Pazar günü saat 10:00'da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Saadet Partisi 3. Genel Kongresi için Düzceli partilileri de kongreye götürecekleri ifadeleri yer aldı. 25 Ekim Cumartesi günü gecesi saat 01:00'da kongreye katılacakları Ankara'ya götüreceklerini söyleyen Erdem, tüm partililere kongreye gelmeleri için çağrı yaptı.

Erdem “ Yaklaşık 10 yıldır onca sıkıntıya rağmen bir özveri ile Genel Başkanlığımızı yapan Türk siyasetinin denge unsuru ve gülen yüzü, büyük devlet adamı Recai Kutan Bey'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından tüm gözler kimin Genel Başkan olacağına çevrilmişti. Geçtiğimiz cumartesi günü Genel Başkanımız büyük kongreye bir hafta kala bir basın toplantısı ile yüksek istiare kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda yeni dönemde Profesör Doktor Numan Kurtulmuş Bey ile yola devam edileceğini tüm kamuyonuna açıkladı. Biz yeni dönemde Milli görüşçüler olarak çalışmalarımızı dört temel hedef üzerinde oturtacağız” dedi.

Erdem, bu hedefler hakkında da bilgi vererek “ Her şeyden önce bu kongre ile Saadet Partisi yeni bir atılım ve açılım ile siyasetin cazibe merkezi haline gelecektir. Saadet partisi sadece falanca partiye alternatif değil, Türkiye ve dünyadaki statükoya karşı küresel bir alternatif haline gelecek ve adeta milli görüş tek çare olacaktır. Camiamız hem birlik ve bütünlük içinde toparlanacak hemde milletimize bu birlik ve bütünlük kararlığını gösterecektir. Saadet Partisi büyük bir geleneğin temsilcisi bir parti olduğu için siyasi tecrübemizle geleceğimizi temsil edecek dinamizmi birleştirecek, aynı zamanda da geleneği, geleceğe taşıyacak bir köprü vazifesi görecektir” ifadelerine yer verdi.