31 Mart Yerel Seçimlerine 4 gün kala, Düzce'ye gelerek Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü'ye ve AK Parti'nin diğer adaylara destek olamk için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan coşkulu bir klabalıkla karşılandı. Binlerce insana seslenen ve AK Parti'ye oy isteye Erdoğan, ülke gündemine dair de açıklamalard bulundu.

Gerçekleştirilen miting sonrası vatandaşlara mikrofon yönelten haber ekibimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halktaki yansımasını ve vatandaşların miting sonrası görüşlerini öğrendi.

"Önceki hükumetlerde çok sıkıntı çektik"
Daha önceden çok zorlu dönemler yaşadığını söyleyen Vesile Bayram şöyle konuştu:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’ye gelmesi bizi tabi ki de memnun etti. Oyumu ona vereceğim. Biz, önceki hükumetlerde çok sıkıntı çektik. Benim annem hasta oldu, ambulans almaya gelemdi. Ama şimdi arıyoruz ben uğraşmıyorum dokunmuyorum bile. Gelip alıp götürüyor tedavi ediyorlar. Böyle bir hizmet yok. Bugüne kadar görmedik. Belediyenin çok borcu var biz bunu biliyoruz. Faruk Özlü umarım o borçlarla baş edebilir. Başarılar diliyorum.”



"Başkasına oy vermem"
Recep Tayyip Erdoğan'ın gelip gelmemesinin fikirlerinde bir değişikliğe sebep olmayacağını belirten Yılmaz Yılmaz düşüncelerini şöyle aktardı:

“Ben AK Partiliyim ondan başkasına oy vermem. İster gelsin ister gelmesin oyum onun. Düzce’ye gelip gelmemesi düşüncelerimi değiştirmez.”

"Etkileyeceğini zannetmiyorum"
Erdoğan'ın ziyaretinin halk üzerinde bir etki bırakmayacağı görüşünde bulunan Burak Çetinkaya ise şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesi bence Düzce Halkı’nın düşüncelerini etkilememiştir. Erdoğan önceden çok iyiydi ama son zamanlarda artık çok bozdu. Pek fazla etkileyeceğini zannetmiyorum. Oy verileceğini zannetmiyorum."



"Dünya'da tek lider o"
Tercihinin değişmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesine gerek olmadığını dile getiren Celal Coşkun şunları kaydett:

"Düzce’ye gelmesine gerek yok ama geldi daha iyi oldu. Onun için sabah erkenden kalktım geldim. Canımı veririm o kadar net konuşuyorum. Recep Tayyip Erdoğan vatanına bağlı bir devlet adamı. Biz onu gönlümüzden hiç çıkarmadık. Dünya'da tek lider o. Konuşmaları çok etkili. Ben 57 yaşındayım. Hiç gördünüz mü bir cumhurbaşkanının çıkıp da 'bismillah' ile işe başladığını? Ben görmedim. Vatanım için hazır askerim. Ölmeye hazırım. Böyle bir adamı nasıl değerlendirmeyiz. Bunları biz kaybedersek her şeyimizi kaybederiz."

"Gelmesi bir etki oluşturmuştur"
Erdoğan'ın Düzce ziyaretinin halkta bir etki oluşturmuş olacağını söyleyen Aslan Yüksel şunları dedi:

"Etkili olmaması gibi durum yok. Gelmesi bir etki oluşturmuştur. Her liderin gelmesi önemlidir. Burada çoğunluk zaten AK Parti. Bazı eksiklere insanlar karar verir. Herkes hürdür. Neticede herkes kendi dediğini yapar. Birisi çıkacak bu işi yapacak. Ama doğru ama yanlış. Yatırımları insanların kendisine aittir. Memleketimiz için hayırlı olan neyse Mevla onu versin.

"İyi olan kazansın"
İki parti arasında karar vereceğini dile getiren Sevim Arslan işe şunları söyledi:

"İyi olan kazansın. Ya AK Parti alır ya MHP alır diye düşünüyorum. Hayırlısı kim olursa o olsun. Mitinge bugün katılamadım ama bu önemli değil. Sonuçta hepimizin Cumhurbaşkanı."



"Erdoğan’ı seviyoruz ama..."
Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiğini dile getiren Murat Yirgin, AK Parti'nin gidişatını da değerlendirerek şöyle konuştu:

"AK Parti güzel bir çalışma yaptı. Ama son zamanlarda inşaat sektöründe de sıkıntılar var. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. İlk dönemdeki gibi düzenleme istiyoruz.  Bugün ki kalabalığa çok güvenmemek lazım. Zaten seçime az bir zaman kaldı. Yalnız son zamanlarda ki dönemlerde AK Parti’nin gidişatı iyi gitmiyor. Kendisini düzeltmesini istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz ama bu sıkıntılar olduğu için şuan halk biraz şüpheli yani."

"Biz de zaten seviyoruz"
Kafası karışık seçmenin fikirlerinin oturacağını belirten Erhan Kaynarpınar, şöyle konuştu:

"Bence Cumhurbaşkanı'nın gelmesi seçimleri etkiler. Kararsız olanları etkilemiş olabilir. Buradaki belediye başkanı adayı biraz daha oy toplayabilir. Gelmesi iyi oldu. Düzce için en iyisi neyse onu yapacak kişinin gelmesini istiyoruz. Biz de zaten Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz, destekliyoruz. Dediğim gibi Tayyip Erdoğan geldiği için hem mutluyuz, hem de kendisi buradaki adayın oy potansiyelini yükseltmiş oldu. İnsanların kafası karışıktı. Kendisine geldiği için teşekkür ediyoruz.

"Şimdi ne olur bilmiyorum"

Zaten yüksek bir oy alındığını hatırlatan Mustafa Çiftçi ise şunları söyledi:

"Gelmesi oyları çok etkileyecek. Zaten her zaman etkiliyor. Miting çok güzeldi. Düzce %60 %70 alıyordu. Şimdi ne olur bilmiyorum."

Haber: H. DURNA