CHP-İYİ Parti Akçakoca Ortak Mitingi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Miting başlamadan önce Akçakocalı sanatçı Güray Koçak ve orkestrası, verdikleri konserle Akçakocalılar'ı coşturdu.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da katılarak birer konuşma yaptı. Meclis üyelerinin tek tek davet edildiği takdimin ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum ve CHP İlçe Başkanı Ömer Başar ile İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve CHP İl Başkanı İlhan Duru coşkulu kalabalığa seslendi. Milletvekilleri Engin Özkoç ve Tahsin Tarhan’ın ateşli konuşmaları ve ara ara çalan 10. Yıl Marşı ile katılımcılar alkışlı tempo tuttu.



Daha sonra CHP-İYİ Parti Akçakoca Belediye Başkan Adayı ve bir önceki dönem Belediye Başkanı Fikret Albayrak eşiyle birlikte sahneye çıkarak halkı selamladı. Albayrak konuşmasına ”Büyük Akçakoca koalisyonu! Her partiden Akçakocalılar, Mitingimize hoş geldiniz.” diyerek başladı.

"Son 5 yıldır kazanamıyoruz"
”Büyük Akçakoca koalisyonu burada. Neden buradayız? Çünkü kazanamıyoruz. Son 5 yıldır kazanamıyoruz. Turizm geriye gitti, fındıkçılık geriye gitti, üniversiteye öğrenci artık gelmiyor, kazanamıyoruz. Kazanamıyorsak işte o yüzden de büyük Akçakoca koalisyonunu burada topluyoruz” ifadesini kullandı.

"Köklü sorunlara çözüm getirdik"
Başkan Adayı Albayrak, kendisinin seçildiği dönem olan 2009-2014 döneminde hayata geçirdiği projelerini ve verdiği hizmetleri anlatarak, Çınar Oteli ve Sky Tower Otel'in turizme kazandırılması, doğalgazın tüm evlere verilmesi gibi köklü meseleleri çözdüğünü söyledi.

"Turizmde patlama dönemi bu dönem itibari ile bitti"
Çınar Caddesi’nde dükkanların üzerinde devren satılık tabelaları gördüğünü ve üzüldüğünü söyleyen Albayrak, kendi dönemindeki Akçakoca’nın yaşadığı turizmde patlama döneminin bu dönem itibari ile bitmiş olduğunu söyledi.

Esnafların, taksicilerin, otelcilerin para kazanamadığını da savunan Albayrak, "Yani bugün turizmde inanılmaz bir geriye dönüş olmuş” dedi.

"Akçakoca Belediyesi işçi maaşlarını ödeyemedi"
Akçakoca Belediyesi’nin şubat ayında işçi maaşlarını ödeyemediğini söyleyen Albayrak, maaşını alamayan işçiler çöpleri toplamayacağını, en basit anlamda çöpleri toplanamayan bir memlekette de turizmin gelişemeyeceğini söyledi.

Bu işi bilen insanlara yetki verilmesi gerektiğini ifade eden Albayrak, 3 Nisan’dan itibaren belediyedeki gelir gider dengesizliğinin ortadan kaldıracağını söyledi.



"OSB işinin üzerine gideceğiz"
CHP-İYİ Parti Adayı Fikret Albayrak, seçilir seçilmez üniversite öğrencilerinin temel sorunu olan üniversite yolunun yapılacağını söyledi. Kendi döneminde OSB ile ilgili girişimleri başlattıklarını belirten Albayrak, göreve gelir gelmez OSB işinin üzerine gideceğini ve OSB alanına istihdamı arttıracak nitelikte fabrikalar getireceklerini söyledi.

Albayrak, ayrıca bunların uzun süreli işler olması ihtimaline karşı derhal turizmde bir atağa geçeceğini belirterek, kısa sürede esnafın kazancını ikiye üçe katlayacak hızlı turizm hamleleri gerçekleştirecekleri söyledi.

"Esnaflarımızdan bir kez daha özür diliyorum"
Albayrak nitelikli turistlerin gelmesi için kaldırımların, sahillerin ve dükkan önlerinin düzenli olduğu ve hizmetin kaliteli olduğu bir ilçe oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, kendi döneminde bazı maksadını aşan uygulamalar yapıldığını sonradan fark ettiğini ve yapılan işleri yeterince anlatamadıklarını kabul ettiğini söyleyerek, "Burada esnaflarımızdan bir kez daha özür diliyorum. Demek ki daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Bundan sonra daha da dikkat edeceğiz” dedi.



"İşte gerçek anket burada!"
Albayrak, konuşmasının sonuna doğru kendilerine yönelik olarak bazı adaylar tarafından algı operasyonları ve manipülasyonlar yapıldığına da dikkat çekti ve coşkulu kalabalığı göstererek, "İşte gerçek anket burada!" dedi.

Albayrak ayrıca, siyasi rakiplerinden biri olan Okan Yanmaz’a da bir eleştiri getirdiği bölümde, her tarafı afişlerle donattığını, her seçim döneminde oluk oluk para akıttığını belirterek, Akçakoca'ya hayrı dokunmuş çok sayıda insan gibi, Okan Yanmaz’ın da bu paraları boşa harcamak yerine babası adına bir okul yaptırabileceğini söyledi.

"Üç seçimde harcadığı para ile üç tane okul yapılırdı"
Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üç seçimdir hunharca bir seçim kampanyası yürütülüyor. İnanılmaz paralar harcanıyor. Ben de bir seçimlerde mütevazi kaynaklarımla seçim yarışması yürütüyorum. Bu kadar büyük paralar harcayan sözde Akçakoca sevdalısının geçmişine şöyle baktığımızda… Örneğin Esvet Sarıoğlu merhum eşi Dilek Sarıoğlu adına bir okul yaptırmış, Allah rahmet eylesin. Fedai Karabıyık amcamız bu ilçeye büyük hizmetler vermiş, her yerde eserleri var, Allah ona da rahmet eylesin. Güçlü ailesi Akçakoca’mızın birkaç noktasına okullar yaptırmış, onlara teşekkür ediyoruz. Önder Yardımcı ve Yardımcı ailesi, Akçakoca’ya ciddi hizmetler vermişlerdir, kendisi yakınlarda vefat etti, Allah rahmet eylesin, Allah ondan da razı olsun. Mustafa Açıkalın gelmiş Açıkalın okulunu yapmış. Gerçekten bu aileler hayırsever ailelerimiz. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi arkadaşım sen madem Akçakoca’mızı bu kadar seviyorsun, üç seçimdir yemekler, yemekler, yemekler… Yani büyük paralar harcıyorsun, görüyorsunuz her tarafta ama her tarafta resimleri var. Bu kadar büyük para harcıyorsun. Bu memlekette gelmiş geçmiş büyük bir belediye başkanımız vardı. Rahmetli Hüseyin Yanmaz. Büyük bir Akçakoca sevdalısıydı. Allah rahmet eylesin. Bu ilçeye hizmet etmeyi, insana hizmet etmeyi çok sevdiğini biliyorum. Madem bu kadar aday oldu, Akçakoca’yı bu kadar çok seviyordu, yahu insan babası adına bir tane okul yaptırmaz mı?.. Üç seçimde harcadığı para ile üç tane okul yapılırdı. Değerli Akçakocalılar! Bu tür kandırmacalara gelmeyin. Aldanmayın. Göz boyamalara gelmeyin. Sakın ha, süzgecinizden geçirin. O yüzden size gerçek Akçakoca sevdalısı, gerçekten insanları seven bir belediye başkan adayı ve ekibine ihtiyacımız var. Ben bu işi biliyorum, ben kent yönetimi konusunda çok iddialıyım. Bugün ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparım.”

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ