Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele çalışmaları Düzce’de kararlılıkla sürdürülürken, Yeşilay Derneği ile Özel İdare arasında yapılacak protokol de mücadele seferberliğine destek olacak.

Konu bugün İl Genel Meclisi Toplantısı’nda karara bağlandı. Düzce’de uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ile Özel İdare arasında işbirliği yapılmasına yönelik protokol imzalanması talebinin Araştırma-Geliştirme Komisyonu’nca incelenmesi sonrası komisyonun ortaya koyduğu tespitleri İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili Kazım Sağlam açıkladı.



Sağlam, “Komisyonumuzun yaptığı araştırma ve inceleme neticesinde, Anayasanın 58. Maddesi’nde yer alan “Devlet, gençlerin alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmünden yola çıkarak, toplum ve gençliğe zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan Türkiye Yeşilay Derneği ile protokol düzenlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” ifadelerinde bulundu
.
Komisyon tespit raporunun okunmasının ardından meclise sunulan rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber: Ö. YILMAZ