İlk kez halkın Köşk'e göndereceği cumhurbaşkanını seçmeye 1 aydan az bir süre kala, AK Parti'nin Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş miting, toplantı ve ziyaretlerle seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Türkiye'nin yeni bir seçime doğru gittiği şu günlerde bir çok kesimden destekledikleri adayın yanı sıra talep ve öneriler içeren açıklamalar geliyor. Bu açıklamalardan biri de MÜSİAD Düzce Şubesi Yönetimi tarafından yapıldı. MÜSİAD'ın hedefinde iş dünyası olarak siyaseten yaşadıkları sıkıntılar vardı.

Huzur ve istikrar önceliğimizdir

İlk olarak sağduyu vurgusu ile başlayan açıklamada, “Ülkemizin huzur, güven ve istikrarı önceliğimizdir. Bu noktada, önemli gündem maddemiz olan kadim medeniyetimizin tarihinde, ilk defa milletin tercihiyle gerçekleştirilecek, cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletimizin sağduyusu ile en doğru şekilde sonuçlanacağından eminiz.” denildi.

Kaygılar ve önerilerin sıralandığı açılama şöyle devam etti: “Türkiye'nin mevcut parlamenter sisteminin yapısında ve kurgusundaki kuvvetler ayrılığı sisteminin, bir kuvvetler ayrılığından çok, kuvvetler kargaşası şeklinde tasarlandığını görüyoruz. Bu noktada, devlet kurumları arasında, kuvvetler ayrılığı ilkesinin doğru çalışması, ne kadar gerekliyse, siyasetin iş âlemi üzerinde vesayet kurma gayretinden mağdur olmuş bir kurum olarak, o yanlışa, o gün ve bugün nasıl karşı durduysak, iş âleminin de, siyasetin çalışma alanına müdahale gayretine, aynı şekilde karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz. Bu sistemin ana unsurları, tekrar değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği yeni bir sistem uygulamaya alınmalıdır. Bunu göz ardı etmek, ülkemizin geleceğinin önünü kapatmaktan başka bir şey olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Türkiye'nin önündeki önemli bir gündem maddesinin, bu konu olduğunu düşünüyoruz.”

İlklere imza atmış bir lider

Başbakan Erdoğan'a övgü dolu sözlerle noktalanan açıklamada, “Ülkemizin siyasi hayatında, çok başarılı hizmetlerde bulunmuş, ilklere imza atmış bir lider olan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının, diğer adaylarla birlikte, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadesi kullanıldı.

 

 

Haber;C.Üstüner