Özellikle Ak Parti'nin ilçe kongrelerinin bayramdan sonra başlanacağını söylemesi üzerine gözler Düzce'deki siyasi parti temsilciliklerine çevrildi. Her fırsatta yerel seçimlere güçlü adayla çıkacaklarını ifade eden muhalefet partilerinin bir aday konusunda da birleşebilecekleri ihtimali de ortaya çıktı.

Partilerin bayramlaşma programlarına diğer muhalefet partisi temsilcilerinin katılmaları da dikkatlerden kaçmadı. Özellikle MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın CHP'nin düzenlediği bayramlaşma programına katılarak CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile uzun süre sohbet etmesi ihtimalleri kuvvetlendirirken Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Faruk Erdem'de MHP'nin bayramlaşma programına katıldı.

MHP İl Başkanı Kenan llgaz'ın ise muhalefet partilerinin tek aday da birleşmesi ile ilgili yaptığı açıklama da “ Eğer parti temsilcileri isterse olabilir tabi ki ama MHP'nin çatısı altında MHP'nin onayı sonrasında alınacak kararla olabilir. Biz seçimlere güçlü bir adayla çıkmak istiyoruz. Diğer partilerde kabul ederse bizim göstereceğimiz aday doğrultusunda birleşebiliriz.” şeklinde konuşması muhalefetin tek bir aday etrafında birleşeceği ihtimallerinin gün yüzüne çıkacağı sinyallerini ortaya koyuyor.