Eski HAS Parti İl Başkanı ve şuan AK Parti'den aday adayı olacağı konuşulan Selahattin Aydın dün akşam Erol Tayhan'ın sunduğu Manşet programının konuğu oldu. 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Düzce Belediye Başkanı adayı olan daha sonra ise kapatılan HAS Parti'nin kurucu il başkanlığını yapan Selahattin Aydın'ın adaylığı kamuyoyunda dillendirilse de kendisi bu konuda hala net konuşmamayı tercih ediyor. Aday adaylık sürecini açıklamanın erken olduğunu söyleyen Aydın, isminin geçmesinden duyduğunu memnuniyeti de dile getirdi.

"ADAY DEĞİLİM" DEMEDİ

Aydın, "Ramazan Bayramı'ndan sonra aday adayları piyasaya çıkar. Bu sayı hızla artar. Tüm AK Partili arkdaşların aday adayı olma hakkı var. Ben de olabilirim. Ancak erken olarak görüyorum. Daha oturup uzun boylu düşünüp karar vermedim. İsimimin geçtiğini duyuyorum. Memnun olmadığımı söylersem yalan olur. O gün bir gelsin. Aday adaylığımı açıklama konusunda bir çekincem yok. Ben şuanda erken görüyorum. Siyasete uzak biri değilim. Düzce'nin çocuğum. Buradaki sorunlara ve siyasete uzak durmak mümkün değil." dedi.

SAKARYA SİYASETTE BİRAZ DAHA SAKİN

Bir dönem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı da yapan Aydın, Sakarya ve Düzce'deki siyaseti karşılaştırırken, HAS Parti'den AK Parti'ye geçtikten sonraki süreci de değerlendirdi.

Aydın, "Siyaset her yerde aynı. Belki bi yerde daha çekişmeli diğer yerde daha az. Ama halkımız artık siyasete daha soğuk. Bunda sebep biz siyasetçiler. Sakarya buradan biraz daha sakin gözüküyor. Sakarya'da dışarıdan gelmiş biri olarak ilk zamanlarda bir önyargı oldu ama zamanla değişti. HAS Partiden AK Parti'ye geçtikten sonra tüm AK Partili teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Bana dışarıdan gelen bir kişi havası hissettirmediler. O konuda memnunum." şeklinde konuştu.

DIŞARIDA KAVGALI HAVASI VAR

Parti içindeki tartışma ve dedikodulara değinen Aydın, dışarıda olumsuz bir algının yer ettiğini söyledi.

Selahattin Aydın, "Kamuyoyunda bu partinin kavgalı olduğuna dair bir algı var. Sebebini bilmiyorum ama bu dışarıda konuşuluyor. Bu hoş değil. Bunu ortadan kaldıracak il başkanı, belediye başkanı ve milletvekilleridir. Böyle bir şey yok denmesine rağmen dışarıda böyle bir algı var. Yok olduğunu söylüyorlar ama bunu çözecek olan onlardır." diye konuştu.

SÜREKLİ DEĞİŞMESİ BU ŞEHRİN KAYBI

Aydın, Düzce'deki çok sık gerçekleşen bürokrat atamalarının şehre zarar verdiğini belirtti.

"Gelen vali bir sene, bir buçuk sene geliyor kalıyor ve gidiyor." diyen Aydın, "Bu Düzce için hoş değil. Gelen vali şehrin sorunlarını anlayamadan maalesef gidiyor. Sürekli değişmesi bu şehrin kaybıdır. Bürokratını tanımadan gidiyor. Bu kadar kısa sürede değişmesi normal olmaz. Yeni illerden biri Düzce. Tecrübeli oturaklı bir valinin yeri burası olmalı." dedi.

Belediye başkanına ikinci bir şans verilmesi gerektiğini savunan Aydın kendi penceresinden İsmail Bayram'ın çalışmalarını değerlendirdi. Aydın, İsmail Bayram'ın çalışmalarını göstermede eksiklik olduğunu savundu.

KİMSE DÜZGÜN GİDEN İŞE ÇOMAK SOKMAZ

"Bir belediye başkanına bir dönem yetmez." diyen Aydın, "İki dönem yapması daha uygun. AK Parti'nin aday tespitinde hangi kriterler uygulandı bilmiyorum. Keleş'in aday olmamasında etken neydi bilmiyorum. Bir belediye başkanı 2. dönem gösterilmiyorsa bir sıkıntı vardır. Kimse düzgün giden işe çomak sokmaz. Ben de koltuğu bulsam 5 yıl isterim. Bu işler böyledir. Bir oturdu mu gitmek istemez kimse. Belediyeye "Hiçbir şey yapmıyor" diyenler var. Ben buna katılmıyorum.Bir türlü hayata geçirilemeyen terminal meselesi var. Hakikaten şehir için iyi bir durum değil. İsmail başkanımızın en büyük şansızlığı Mehmet Keleş'in depremden sonraki toparlama sürecinde yaptığı her iş gözüktü. O dönemde merkezde yapılanlar açıkça gözüktü. İsmail başkanın da yaptığı şeyler var ancak bunları göstermekte eksiklik var." diye konuştu.

TERMİNALİN YETİŞME ŞANSI HİÇ YOK

Terminalin seçim dönemine yetişmesinin mümkün olmadığının altını çizen Aydın, otoban bağlantısı olmadan yapılan terminalin de eziyete dönüştüreceğini belirtti.

Aydın, "Bu saatten sonra terminalin yetişme şansı hiç yok. Bağlantı yolu halolmazsa terminalin oraya yapılması bir anlamı yok. Sıkıntılı bir yer olur. Bağlantı yolu olacaksa ondan daha iyi yer olmaz. Otoban bağlantısı olmazsa eziyet olur. Otoban bağlantısının bu döneme yetişmeyeceğini milletvekilleriden biri söyledi. Burada milletvekilimiz, belediye başkanı ve il başkanımız valimizle birlikte kesinlikle birlik ve beraberlik olsa üstesinden gelmemek mümkün değil." dedi.

BAYRAM ÖNCESİ İNSANLARA ÇİLE ÇEKTİRDİLER

Dalçık ve köprüler konusuna dikkat çeken Aydın, kurumlar arası koordinasyon eksikliğine değindi.

Aydın, "Bayram öncesi 2 köprünün yapımına başlanmasnda kurumlar oturup konuşmalıydı. Hemen bayram öncesi olması sıkıntı oldu. Direk belediye ile bağlantılı değil. DSİ yaptırıyor. İnşallah kısa sürede bitirilip o sorun aşılır. Bayram öncesi insanlara çile çektirdiler. Hızlı yapılıyor ama zamanlaması çok yanlış oldu. Kurumların da kendine göre haklı gerekçleri vardır. Biz vatandaş olarak yanlış buluyoruz." şeklinde konuştu.

DÜZCE VERDİĞİ DESTEĞİN KARŞILIĞINI ALAMADI

3 dönemdir AK Parti'ye destek veren Düzce'nin karşılığını alamadığını savunan Aydın, Düzce'de rekabeti sağlayacak muhalefet eksikliğine değindi.

Aydın, "12 sene oldu, Düzce partimize verdiği desteğin karşılığını tam olarak göremedi. "Hizmet yapılmadı demiyoruz", verdiği oyun karşılığını aldı mı derseniz "hayır" derim. Rekabet olsa tavırları farklı olur. Hatta öyle bir yarış olurdu ki. Bu nedenle kendi partimi de bu şekilde eleştirebilirim. Bizi rekabet ettirecek, koşturacak birileri olmalı. Üzerimizde bir rehavet var. bu kadar sık valinin gelip gitmesi ile ilgili "Burası deneme tahtası denilibilir." Ancak bunu diyecek yok. Bir valinin en uzun süre görev yapacak illerden biri olmalı Düzce ancak böyle değil." diye konuştu.

TEŞKİLATLA ARASI İYİ OLACAK

Yerel Seçimlerde AK Parti'nin kaybettiği yerlerinin geri alma potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Aydın, aday faktörünün gözardı edilemez olduğunu ancak bu süreçte genel merkezin ismin belirleyecisi olacağını belirtti.

Belediye başkanının nasıl olmalı sorusuna Aydın, "Belediye başkanını iyi bir ekibi olmalı. milletvekilleri ve il başkanı koşturacak. Bu birlik ve beraberlik olduğunda hiçkimse önünde duramaz. Teşkilatla arası iyi olacak. Teşkilatı bilgilendirecek ancak teşkilat yönlendirmeyecek. Kavgalı bir görüntü vermek kimseye fayda sağlamaz, bu şehre zarar verir." dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR