Düzce Belediye Meclisi Mart ayı 1’nci oturumunda, Düzce Belediyesi iştiraki olan BELKA şirketinin sermaye artırılması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.  7 Milyon 812 bin 500 TL’den, 17 Milyon 812 bin 500 TL’ye çıkartılacak olan sermaye artışı, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek, Perşembe günü yapılacak olan Düzce Belediye Meclisi 2 oturumunda meclis üyelerinin oylarına sunulacak.  İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ender Çakar sermaye aktarımıyla ile ilgili, BELKA şirketinde yüksek bir sermaye artışının ne amaç ile yapılıp, nereye kullanılacağını merak ettiklerini söyledi.

AK Partili Meclis Üyelerin ve Belediye yönetimine, “Belediyeye istihdam çerçevesinde fatura kesmekten başka BELKA şirketinin nasıl bir faaliyeti vardır?” diye soran Çakar,  “Sigorta ödenmeyen SGK alacakları için SGK tarafından mı sıkıştırılmaktadır ki, böyle bir sermaye artışına ihtiyaç duymuştur’’ dedi.

Ardından Cedidiye meydanına yapılması açıklanan, sonrada basın kuruluşları aracılığıyla iptal edildiği kamuoyuna duyurulan yer altı otopark projesine değinen Çakar ‘’Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Bey bize yaptığı sunumda 6P prensibiyle adeta Japonlar gibi çalışıp, proje öncesi çok zamana ihtiyaç duyduklarını ama projenin bitimi sonrası sürecin eksiksiz ve hızlı işlediğini aktarmıştı. Ak parti belediye meclisi grup başkan vekili hasan günden de konu ile alakalı sorduğumuz sorulara ‘biz projeyi değil krediyi oyluyoruz’’ diyerek adeta projenin tartışılmaz derecede doğru bir proje olduğunu aktarmıştı. Bugün geldiğimiz noktada ise yer altı otoparkının iptal edildiğini görüyoruz. Biz gerek İl Başkanı düzeyinde, gerekse de Belediye Meclisin de yer altı otoparkının doğru olmadığını anlatmış siyasetçiler olarak, Düzce Belediyesinin daha tutarlı davranmaya ve muhalefetin söylemlerinin ciddiyetle dinlemeye davet ediyoruz. Düzce’nin daha fazla vakit kaybetmesini istemiyoruz. Düzce için Sorumluluklarımızın bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.