Başbakan Erdoğan’ın Düzce Mitinginden bir gün önce Düzce Sivil toplum platformu adı altında basın organlarına verilen siyasi ilan muhalefet partilerinin il başkanlarını bir araya getirdi. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Bilgin ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Yılmaz ortak basın açıklaması yaparak ilanda Düzce Sanayi ve Ticaret Odası, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi ve Yeşilay Düzce Temsilciği gibi kuruluşları görmenin şaşkınlık ve üzüntü verici olduğu belirtti.

 

 

Açıklamayı okuyan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, isimlerini saydıkları kuruluşların siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.


Danışmaz, “ üyeleri arasında birçok siyasi görüşü barındıran bu kuruluşlarımızın böyle bir siyasi ilanın altında isimlerinin bulunması, önce kendi üyelerine, sonra bu imzaları atanların bulundukları makama ve en önemlisi de Düzce halkına yapılmış, büyük bir saygısızlıktır. Unutmayın ki sizleri oralara seçen üyelerimizin verdikleri yetki, odanızın siyasete alet edilmesi adına değildir.” ifadelerini kullandı.


“Düzce halkı size sormaz mı?” diyen Danışmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“ Ey bu makamları işgal eden meslek odaları temsilcileri; icra dairelerinde 60 binden fazla Düzceli’nin dosyası bulunurken, Düzce’mizce 4’üncü icra yetmiyor, 5’ncisini açalım diye düşünülürken, yediemin büroları dolup taşarken, esnaf siftah yapmadan kepenk kapatırken, ticaret erbabı en zor dönelerini yaşarken, siz neredeydiniz?”


Danışmaz, siyasi ilanın altına bulundukları makamı kullanarak odasının ismiyle imza atan Düzce Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Çakır, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı’yı önce Düzce halkına sonra Allaha havale ettiklerini söyledi ve Düzce halkını bu denli orantısız güç kullananları ellerini vicdanına koyarak hareket etmeye davet etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır