Sorunlu Beyköy yolunda bugün başlayan asfatlama çalışmaların yapıldığı alanda bugün AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Beyköy Eski Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeden Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın haberi olmaması ve şehir dışında bulunması da dikkatlerden kaçmadı.

“Bize ulaşan şikayetler vardı.”

Beyköy'deki yol çalışmalarıyla ilgili Düzce AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da yerinde açıklamalarda bulundu. Bir çok insanın bu yolla ilgili öyle veya böyle yorumlarda bulunduğunu söyleyen Kaşıkoğlu şöyle devam etti;

" Bize ulaşan şikayetler de vardı ama bu şikayetlerin altında yapılan talihsiz açıklamaların yattığını hepimiz biliyorduk. Zaten Belediye Başkanımız Osman Kılıç'ın yapmış olduğu açıklamada, sanki burası Valilik'le görüşmemiz sonucu durdurulmuş, Beyköy Belediye Başkanlığını cezalandırmak, Böyköy'ü cezalandırmak için burda daha önce planlanmış bir asfalt planı özellikle durdurulmuş gibi bir görüş oluşturulmaya çalışılmıştı"

“Hizmetin muhattabı Osman Kılıç değil.”

Kaşıkoğlu, ayrıca konusmasında " Bugün görüyorsunuz ki bu işin aslı böyle değil. Hizmetin muhatabı Osman Kılıç değil, bizim aziz milletimizdir. Bizim dikkat ettiğimiz şey insanımıza hizmet noktasında geceli gündüzlü nasıl hizmet verebiliriz düşüncesidir. Bu yol çalışmasında da ödenek olarak ayrılan 96 milyar TL'nın yettiği kadar yapılmış olup sonrasında da kaynak bulunmadığından o dönem için yarım kalmıştır" dedi.

Kalan kısmı yapmak yeni Başkan'a nasip oldu

Yol çalışmalarını inceleyen AK Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan bu konuda yaptığı açıklamada " Bu yolun biliyorsunuz bir kısmı yapılmıştı. Bu yapılan kısım da daha önceki Belediye Başkanımız Mustafa Yılmaz'ın Beldes'ten gelen ödeneği hesaba yatırmış olup yol çalışması hava şartlarından dolayı gecikmiştir. Ama yolun 96 milyarlık miktarına karşılık gelen kısmını yapmak bu dönem Belediye Başkanına nasip oldu.” şeklinde konuştu.

“Çok Spekülasyonlar yapıldı.”

Yol konusunda bu zamana kadar bir çok değişik açıklamanın yapılmasına da tepki gösteren Arslan, “Bu yolun üzerinden çok spekülasyonlar yapıldı. Bu olayın aslını siz basın mensupları vasıtasıyla ben kamuoyuna bildirdim. Bir kere daha teyit amaçlı bildirelim; 96 milyarlık kısım yapıldıktan sonra biz geri kalan kısmı için de ödenek aramaya başladık. Bu yol Beyköy bünyesinde yapılacak bir yol ama hizmettir deyip; devlet- millet işbirliği, sayın milletvekillerin gayreti, bizlerin çabasıyla yapma imkanını bulduk ve bugünden itibaren de hizmete sunuyoruz. Bu yolun 2. kısmında Beyköy Belediyesinin katkısı, İl Özel İdaresi'nin katkısı, bizlerin, milletvekillerimizin gayretleriyle 2. ödenek bulunmuş oldu. Yol çalışmaları yarın öğleye doğru bitirilmiş olacaktır. Düzce'mize, bölgemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.