Genel seçim sürecine girilirken partilerden ziyaretler de devam ediyor. Seçimler için CHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Zekeriya Tozan da Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran ve Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü ile birlikte Düzce Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, yaptığı açıklamada, “Yaptığımız kongrenin ardından CHP tarafından yapılan ziyaret bizi çok sevindirdi. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKP’de bu noktada ciddi bir uzaklaşma var”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Zekeriya Tozan ise, “Muhtarlar bizim için çok önemlidir. Demokrasinin ilk başladığı yer muhtarlardır. Şu an seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. CHP olarak her zaman demokrasiden yanayız. AKP’de bu konuda ciddi bir uzaklaşma var. Demokraside sürekli geriye giden bir noktaya gidiyoruz” şeklinde konuştu.




Muhtarlardan Tozan’a soru yağmuru
Konuşmaların ardından muhtarlar ziyarete gelen partililere, “CHP neden HDP ile birleşiyor? 15 milletvekilinin başka bir partiye gönderilmesi ne kadar doğrudur? Kemal Kılıçdaroğlu neden Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıyor? CHP Milletvekilleri neden HDP’lilerle görüşüyor?” diyerek cevap istedi.

Tozan ise sorulara tek tek cevap vererek, “CHP kesinlikle HDP ile aynı çatı altında olmayacak ve ittifak kurmayacaktır. Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Siyasi yasaklı cumhurbaşkanının yasağı kaldırılıyor da neden tepki göstermiyorsunuz? Milletvekilleri ve belediye başkanları sorgusuz sualsiz görevlerinden alınıyor da bu mu demokrasi oluyor? Bunlara neden tepki göstermiyorsunuz? Biz demokrasi, eşitlik için engel koyulduğu için 15 milletvekilimizi başka partiye gönderdik. Yoksa bir şekilde o partinin seçimlere girmesi engellenecekti. Biz sadece demokrasi için böyle bir karar aldık” dedi.

Haber: M.AYDIN