14 Ağustos 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 20 yıldan bu yıldan bu yana ülke siyasetine yön veriyor. Türk siyaset sahnesine Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2001 yılında giren "Erdemliler Hareketi"nin imzasıyla kurulan AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 20 yılı geride bıraktı.

Girdiği ilk genel seçimde, 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla çıktığı siyaset yolunda, 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkarmayı başarmıştı.

AK Parti’nin 20’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Düzce İl Başkanımız Mustafa Keskin: 14 Ağustos 2001’de Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yola çıkan, kurulduğu günden bu yana milletimizin güvenini kazanan her alanda sayısız hizmetleriyle Türkiye'ye çağ atlatan AK Parti'mizin 20. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Birlik ve beraberlik içinde, milletimize hizmet yolunda nice AK yıllara.”

HABER: Savaş ARI