Türkiye’nin dört bir tarafında çıkan orman yangınları, Türkiye’nin ak ciğerleri olan ormanları, kül ederken, yangın bölgesine Düzce’den de yardımlar gitmeye devam ediyor. Düzce’deki bazı yardım kuruluşları tarafından toplanan yardımlar Antalya’nın Manavgat ilçesindeki kriz masasına teslim edildi.

Düzce’de yangın bölgesi için yardım kampanyası başlatma hazırlığı içerisinde olan CHP Düzce İl ve Merkez İlçe Teşkilatları da, konu ile ilgili toplantı düzenledi. İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP Düzce Teşkilatları tarafından, yangın bölgesine ulaştırmak amacıyla, nakdi yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Karslıoğlu,  “Günlerdir Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan acı gelişmeleri üzüntü ile takip ediyoruz. Millî servetimiz olan onlarca ormanımız ve içinde yaşayan hayvanlarımız yok olurken, vatandaşlarımız evlerini, yuvalarını terk etmek zorunda kaldı. Gelecek nesillere miras bırakacağımız daha yeşil bir Türkiye’yi hep beraber inşa etmek için bizde üzerimize düşen her türlü yardıma hazır olduğumuzu buradan bir kez daha bildirmek istiyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımıza, gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük miras, temiz bir dünya, temiz bir atmosferdir. Bizlerde bu gün yönetim kurulumuzla birlikte acının yaşandığı bölgelere nakdi destekler yapma kararını aldık ve en kısa zamanda kendileri ile kontağa geçip, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Öte yandan yangın bölgelerinde gece gündüz çalışma yürüten gerek AFAD, AKUT, İtfaiye uzman ekipleri ve personellerine, gerekse gönüllü olarak aktif rol alan yurttaşlarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI