MHP'nin, çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapılması konusundaki önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın önerinin kabul edilmediğini açıklaması üzerine, muhalefet milletvekilleri sonuca, alkışla tepki gösterdi.

"DAHA ÖNCE BİRÇOK KOMİSYON KURULDU"

Önergenin Meclis’teki görüşmeleri sırasında aleyhte söz alan AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, daha önce çocuk hakları konusunda atılan  adımları sıraladı ve komisyon önerisine neden karşı çıktıklarını şu şekilde anlattı:

"MHP Grubunun önerisi noktasında da şunu ifade etmek isterim: Daha önce geçtiğimiz dönemlerde Parlamentoda bu anlamda çocuk hakları ve çocuk suçları, suça sürüklenen çocuklar ve suçun mağduru çocuklar yönünde bir komisyon oluşturulmuş. İlgilenen arkadaşlarımız bu komisyon raporunu detaylı bir şekilde inceleyebilirler. Şu an içinde çalıştığım komisyonun konusu olarak da biz suça sürüklenen çocukları çalışıyoruz ve ilgilenen komisyonun raporunu ben edindim. Bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz"

Keşir, "Kamu kuruluşlarının bu anlamda yetki ve sorumlulukları vardır, sivil toplum kuruluşlarının sorumlulukları vardır, toplumun her bir ferdinin çocuğa yönelik politika ve uygulamalarda sorumluluğu vardır." diye konuştu.

GÜNDELİK POLİTİKALAR İÇİN MAĞDUR EDEMEYİZ

Suçun mağduru ya da faili olan çocuklarla ilgili konularda maksimum hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Keşir, "Buradaki en önemli nokta çocuğun yüksek yararıdır. Biz, politikacılar olarak, mağduru gündelik politikalara malzeme çıkartacağız diye tekrar mağdur edemeyiz. Mağdurun hakları birinci derece önemlidir. Bizim her birimizin politik görüşünden çok daha önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLAR SİYASET MALZEMESİ DEĞİLDİR!

Keşir, gizlilik kararı olan bir dosya hakkında fütursuzca konuşulmaması gerektiğinin altını çizerek, "Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, suça sürüklenen çocuklar, suçun mağduru çocuklar ne medyanın hikaye malzemesidir, ne de siyasetin malzemesidir. Bunlar temel konulardır ve her birimizin en önemli önceliğidir" ifadesini kullandı. Keşir, çocuk istismarına ve mağduriyetine ilişkin bütün olayları lanetlediklerini ve kınadıklarını söyledi.

Tartışmaların sonunda akşam saatlerinde AK Parti, CHP, MHP ve HDP, Karaman'daki çocuk istismarı ile ilgili önergede anlaşmaya vardı. Çocuk istismarı ile ilgili Mecliste Araştırma Komisyonu kurulacak.

Haber;S.KAŞKIR