Düzce'deki siyasi partilerin yerel seçimlerden galip çıkmak için kıyasıya mücadelesi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Düzce Belediye Başkanlığı aday adaylığı için gündeminde olan 3 isimden ikisi netleşti. Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu ile Eski Baro Başkanı Avukat Ahmet Kurtuluş aday adaylığı için CHP tarafından belirlenen iki isim olurken üçüncü bir isimin daha gündemde olduğu ve bu ismin Eczacı olduğu söyleniyor.

Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, daha önce CHP Düzce Milletvekilliği'ne aday olmak için görevinden istifa etmiş fakat Genel Merkez tarafından aday olarak gösterilmemişti. Şimdi ise Düzce Belediye Başkanlığı aday adaylığı için tekrar adının gündeme gelmesi dikkat çekti.

CHP'nin bir diğer adayı olan Eski Düzce Baro Başkanı Avukat Ahmet Kurtuluş'un ise Düzce'den kazandıracağı oy potansiyeline güvenildiği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, CHP'de şimdilik Halil Nimetoğlu ve Ahmet Kurtuluş isimleri Düzce Belediye Başkan adaylığı için konuşulurken, üçüncü bir aday ile de görüşülmeye devam edildiği, ancak bu ismin görüşmelerden sonra netlik kazanacağı belirtiliyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde CHP'nin İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylarından sadece Yığılca adayı resmi olarak açıklanmış, Yığılca'dan Başkan aday adayının Bünyamin Şahin olacağı ifade edilmişti. CHP'den diğer ilçelerin Belediye Başkan aday adayları için henüz bir açıklama gelmedi.

CHP'nin kesin gözüyle bakılan iki adayının ardından diğer partilerin hangi isimleri aday adayı olarak göstereceği Düzce kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor.