Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi üyeleri Cedidiye Cami’nde Cuma namazı sonrası Bangladeş rejimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslami  Partisi Genel Başkanı Mevlana Mutiur Rahman Nizami için gıyabî cenaze namazı kılıp Bangladeş yönetimini lanetledi.

Gıyabi cenaze namazı sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Tavlı, Nizami’nin idam edilmesini hukuk dışı bir karar olarak nitelendirdi.

Tavlı, “ Hukuk, halkın meşru taleplerine yada tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez.. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci yada baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamının da tesis edilmeyeceği açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir.  Bunun yolu da D-8’i canlandırmaktır.” dedi.

Tavlı konuşmasının sonunda Anadolu Gençlik Derneği olarak Hakkari Çukurca ilçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan 8 asker için Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabır diledi.

Haber;S.KAŞKIR