5 Ocak'ta askıya çıkarılan listelerin 30 Ocak'taki indiriliş tarihine kadar, Nüfus Müdürlüğü cumartesi ve pazar günleri de açık olacak. Askı süresi içinde nüfus müdürlüklerine yapılack olan yerleşim yeri adres değişikliklerinde aksamaya mahal vermemek için böyle bir karar alındığı açıklandı.

Adres değişikliği için müracaat yapacak olanlarda ise aranan şartlar şöyle: Müracaatlar bizzat yapılacak. Müracaatta bulunanlar adres beyan formu ile birlikte, elektrik, doğalgaz, su, telefon abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi, tapu kaydı gibi belgelerden birini getirecekler. Öğrenci olan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler, öğrenim gördükleri okuldan, okulun öğrencisi olduklarına ve yurtta kaldıklarına ilişkin resmi belge ile başvuracaklar.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşme tarihi olan, 5 Ocak- 10 Şubat 2009 günü mesai bitimine kadar İlçe Seçim Kurulu kararı olmadıkça yerleşim yeri adresi değişikliği yapılmayacak. Askı süreci içinde, Nüfus Müdürlüklerinde yapılacak olan adres beyanları ile ilgili işlemlerin aksamaya mahal vermeden halledilebilmesi için, Nüfus Müdürlükleri 5- 30 Ocak tarihleri arasında Cumartesi- Pazar günleri de hizmet verecek.